آشپزیدسر

طرز تهیه حریره بادام

طرز تهیه حریره بادام

زمان آماده سازی۱۵ دقیقه زمان پخت۱۵ دقیقه برای یک نفر

مواد لازم برای حریره بادام
بادام ۶ عدد
شیر ۱/۲ پیمانه
آرد برنج ۲ قاشق غذاخوری
شکر ۱ قاشق غذاخوری

یکی از دغدغه های مهم کسانی که نوزاد شیرخوار دارند این است که پس از رسیدن نوزاد به سن شش ماهگی که زمان خوردن غذاهای کمکی است چه غذاهایی را در رژیم غذایی کودک قرار دهند تا علاوه بر راحتی هضم، ارزش غذایی بالا نیز داشته باشد. یکی از  غذاهای مقوی و سنتی ایرانی که به رشد جسمی و ذهنی کودک کمک خوبی می کند حریره بادام است.

دلیل این که چرا حریره بادام برای نوزاد توصیه می شود این است: از آنجا که بادام پایه اصلی این غذا است و به آن فرنی بادام نیز گفته می شود خواص فراوان دارد و منبع غنی از ویتامین ها و مواد معدنی است. بادام سرشار از ویتامین E است که خوب می دانیم در عملکرد مغز موثر است، منبعی غنی از کلسیم، پتاسیم، آهنم، منگنز و … است و علاوه بر این ها برای رشد و استحکام استخوان و نیز جلوگیری از پوکی و نرمی استخوان مفید است، و حریره بادام خوشمزه به اصطلاح بنیه کودک را قوی می سازد و انرژی بدن را بالا می برد و چاق کننده نیز هست. این غذای کمکی خوشمزه از نظر طب سنتی نیز دارای ارزش غذایی فراوان است و از این رو خوردن حریره بادام برای بزرگسالان و جلوگیری از مشکلات استخوانی در کهنسالی  هم مناسب دانسته شده.

روش تهیه حریره به شیوه های مختلف صورت می گیرد به عنوان مثال عده ای حریره بادام را با شیر خشک، نشاسته، ،  آب، حریره بادام با آرد برنج و … درست می کنند که در هر صورت نتیجه یکی است. اینجا و در این مطلب با هم روش تهیه حریره بادام با شیر و آرد برنج را می خوانیم. در پایان شایدلازم باشد بگوییم فرنی بادام شباهت بسیار به حلیم فرنگی و پتاژ کرم فرانسوی دارد (potage crème)

طرز تهیه حریره بادام
                       طرز تهیه حریره بادام

مرحله اول:

برای درست کردن این غذای مقوی  اول لازم است پوست دام را جدا کنیمم که دو روش ساده را ذکر می کنیم:

– بادام را دو ساعت در آب جوش قرار دهید و بعد به راحتی پوست آن را جدا کنید.

– بادام ها را در آب در حال جوش بریزید بعد از سی ثانیه آب کش کنید و در آب سرد قرا دهید و به راحتی پوست را جدا کنید.

مرحله دوم :

بادام را با رنده بسیار ریز رنده کنید، آن را در شیر بریزید و روی حرارت بگذارید تا به جوش بیاید.

مرحله سوم: آرد برنج و شکر را مخلوط کنید مقداری از شیر گرم را به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید تا گلوله  های آن باز شود و بعد به ظرف حاوی شیر و بادام منتقل کنید. مواد را پیوسته با همزن مفتولی یا چنگال هم بزنید تا حریره به غلظت مناسب برسد (غلظتی مانند فرنی داغ).

مرحله سوم:

حریره بادام را پس از قوام آمدن در حالی که داغ است از صافی رد کنید تا یکدست شود. اگر برای بزرگسال حریره درست می کنید می توانید مایه را صاف نکنید و به همان صورت سرو کنید.

نکات کلیدی تهیه حریره بادام:

–  اگر این غذا رابرای افراد بزرگسال تهیه میکنید میتوانید یک عدد چوب دارچین را داخل شیر بیاندازید تا عطر خوبی به غذا بدهد.

– اگر دوست ندارید شکر استفاده کنید، پس از آماده شدن غذا را با با عسل میل کنید (دقت کنید برای نوزاد نمی توانیم عسل استفاده کنیم.)

– برای تهیه حریره بادام با نشاسته می توان هم از نشاسته گل و هم نشاسته ذرت استفاده کرد. نشاسته گل را با کمی شیر یا آب مخلوط کنید تا نرم شود و بعد در غذا به کار ببرید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1 × پنج =

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا