طرز تهیه پلو افغانی

طرز تهیه پلو افغانی

اصالت این غذای بسیار خوش رنگ و بو به شمال کشور افعانستان یعنی ولایت مزارشریف بازمی‌گردد و اگر به غذاهای شیرین علاقه داشته باشید حتما از خوردن آن لذت می‌برید.

 

مواد لازم :

🔹روغن
🔹گوشت گوسفندی یا گوساله
🔹پیاز
🔹نمک و مرچ سیاه
🔹مصاله پلو : زیره، میخک،جوز هندی، هل و دارچین ، تخم 🔹گشنیز (آسیاب شده)
🔹زردک
🔹کشمش زرد
🔹خلال بادام خیس خورده
🔹خلال پسته
🔹خلال پرتقال
🔹برنج
🔹آب جوش


طرز تهیه پلو افغانی:

 

مرحله اول

🔸پیاز را خرد کرده و با مقداری روغن سرخ کنید . سپس زردچوبه را اضافه کنید و تفت دهید. نصف پیاز سرخ شده را نگه دارید.

🔸گوشت را به پیاز اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ آن تیره شده و آب گوشت جمع شود.

🔸حالا مقداری آب جوش اضافه کنید و بگذارید با حرارت زیاد بپزد.
🔸سپس حرارت را کم کنید، درِ ظرف را ببندید و یک ساعت بمانید تا بپزد.

🔸۱۵ تا ۳۰ دقیقه قبل از پخت کامل گوشت، به آن نمک اضافه کنید و اجازه دهید آب آن بسیار کم یا کاملا جمع شود.

مرحله دوم

🔸زردک را پوست بگیرید و خرد کنید.

🔸در صورتی که کشمش سفت است به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه در آب سرد خیس کنید.

🔸خلال پسته و بادام را هم بشویید و از صافی رد کنید.

🔸نصف پیاز سرخ شده را که جدا کرده بودید داخل تابه بریزید، روی حرارت متوسط قرار دهید، سپس زردک را اضافه کنید و به مدت ۵ دقیقه تفت دهید.

🔸کشمش، خلال بادام و پسته را اضافه کنید، کمی تفت دهید و سپس از روی حرارت بردارید.

طرز تهیه پلو افغانی

مرحله سوم

🔸برنج را آب کش کنید.

🔸برای رنگی شدن شکر آن را در یک ظرف مناسب بریزید و بدون آب روی حرارت بسیار کم قرار دهید. اجازه دهید شکر شروع به آب شدن کند.

🔸وقتی تا قسمتی آب شد و رنگ آن به قهوه‌ای متمایل بود آن را هم بزنید تا قسمتی که آب نشده در قسمتی که آب شده حل شود .

🔸در این مرحله شکر را از روی حرارت بردارید.

🔸در دیگ کمی روغن بریزید. از برنج آبکش شده کف قابلمه بریزید. سپس مقداری از گوشت روی برنج ریخته و از مخلوط زردک روی گوشت بریزید.

🔸حالا روی مواد مخلوط مصالح دیگ بپاشید، دوباره برنج بریزید و همین مراحل را ادامه دهید تا مواد تمام شود.

🔸توجه کنید حتما لایه بالایی پلو باشد. روی پلو مصاله پلو و آب زعفران بریزید.

🔸اگر از آب گوشت چیزی باقی مانده بود روی برنج بریزید.

🔸حرارت را کم کنید و بگذارید بین ۴۵ دقیقه تا یک ساعت پلوی شما دم بکشد.

🔸قابلی پلو شما آماده است و تنها کافیست آن را با حوصله و سلیقه تزیین کنید.

🔸خلال پرتقال و بادام و خلال پسته نیز جهت تزیین غذا میتواند مورد استفاده قرار می گیرد.

طرز تهیه پلو افغانی

خروج از نسخه موبایل