
طرز تهیه ترشی انبه
انبه یکی از خوشمزهترین، مقویترین و مفیدترین میوههای تابستانی است.
انبه سرشار از مس، کلسیم، آهن و آنتیاکسیدانهایی مثل بتاکاروتین است و به همین دلیل پوست را جوان و شاداب نگه میدارد،
ضد سرطان است، سلامت شبکیه چشم را تضمین میکند، برای سلامت استخوانها و پیشگیری از پوکی استخوان بسیار مفید است و قند خون را تنظیم میکند.
مواد لازم
🔹انبه: ۱ کیلوگرم
🔹تخم گشنیر: ۱ قاشق غذاخوری
🔹گلپر: ۱/۲ قاشق چایخوری
🔹زعفران دم کرده: ۱/۲ قاشق چایخوری
🔹رنگ پودری زعفران: ۱/۲ قاشق چایخوری
🔹زردچوبه: نوک قاشق چایخوری
🔹سیاه دانه: ۱ قاشق غذاخوری
🔹فلفل گرد هندی تند و آسیاب شده: ۱ قاشق غذاخوری (اگر طعم تند را میپسندید بیشتر بریزید)
🔹پودر انبه: ۱ قاشق مرباخوری
🔹شکر: ۱ قاشق مرباخوری
🔹پودر خردل: نوک قاشق چایخوری
🔹سیر: ۱ بوته کامل و له شده
🔹روغن زیتون: ۴ قاشق غذاخوری
🔹سرکه: به مقدار لازم
🔹نمک: به مقدار دلخواه
طرز تهیه ترشی انبه
طرز تهیه:
۱. ابتدا پوست انبهها را بگیرید و به صورت خلالی برش بزنید و خرد کنید. انبهها را در یک ظرف مناسب بریزید و روی آنها به مقدار دلخواه نمک بپاشید.
ابتدا کمی نمک بپاشید و مزه کنید که شور نشود، اگر نمکش کم بود کمی دیگر اضافه کنید.
سایر ادویهها و فلفلها به جز شکر و سیاه دانهها را هم اضافه کنید.
۲. انبههای مزهدار شده را به مدت نیم ساعت در آفتاب بگذارید تا حسابی شیره انبه بیرون بیاید.
در این فاصله سرکه و روغن زیتون را در قابلمه بریزید و روی شعله متوسط گاز بگذارید تا به دمای جوش برسد. انبههای مزهدار شده را به همراه سیر له شده در یک قابلمه جداگانه بریزید و شکر را هم به آنها اضافه کنید.
۳. حالا سرکه جوشیده را کم کم به انبهها اضافه کنید. سرکه باید فقط روی انبهها را بپوشاند و به حدی باشد که بتوان انبهها را با قاشق هم زد.
شعله گاز را زیاد کنید تا به مدت ۵ دقیقه انبه و سرکه روی شعله بجوشند و بپزند.
شعله گاز را خاموش کنید و اجازه دهید ترشی سرد شود و سپس سیاهدانه را به ترشی اضافه کنید.
۴. ترشی انبه شما با غلظتی خوب و مناسب به همین راحتی آماده است. ترشی را در ظرف تمیز، خشک و بدون بو بریزید و درب ترشی را محکم ببندید.
ترشی را در جای خشک و خنک نگهداری کنید.
نکته مهم
در طرز تهیه ترشی انبه با روغن زیتون این است که اگر دوست دارید ترشی انبه شما له نشود و انبهها در آن درسته باشند
باید فقط ترکیب روغن زیتون و سرکه جوشیده را به انبهها اضافه کنید و بعد از اضافه کردن آنها به انبه، ترشی را روی شعله گاز نجوشانید.