طرز تهیه حلیم بادمجان سنتی
حلیم بادمجان یکی از غذاهای سنتی و قدیمی ایرانی است که با مواد مغذی که در تهیه آن استفاده می شود
بسیار مقویست و در بیشتر مناطق کشور از جمله اصفهان و کاشان بیشتر مورد استفاده قرار میگیرد.
حلیم بادمجان دستور پخت های مختلفی دارد و در شهرهای مختلف کشورمان با مواد متفاوتی تهیه می شود.
دلیل اینکه نام این غذا را حلیم بادمجان گذاشته اند این است که پس از آماده شدن شباهت زیادی به حلیم گندم دارد.
حلیم بادمجان یک غذای کامل است ، اما در مهمانی های خود می توانید آنرا مانند کشک و بادمجان به عنوان پیش غذا هم سرو کنید
مواد لازم
🔹بادمجان ۱ کیلو
🔹عدس ۱ پیمانه
🔹پیاز سرخ کرده ۱ پیمانه
🔹کشک زعفرانی ۱ پیمانه
🔹گوشت گوسفندی ۵۰۰ گرم
🔹سیر سرخ کرده ۱ الی ۲ قاشق غذا خوری
🔹زعفران ایرانی ۱/۲ پیمانه
🔹نعناع داغ یک چهارم پیمانه
🔹سیر تازه ۲ حبه
🔹نمک ، فلفل ، دارچین و زرد چوبه به مقدار لازم
🔹روغن به میزان لازم
🔹گردوی پودر شده برای تزیین
طرز تهیه حلیم بادمجان سنتی
طرز تهیه
برای درست کردن حلیم بادمجان بهتر است ابتدا بادمجان های پوست کنده وقطعه قطعه شده را از چند ساعت قبل در آب و نمک قرار دهید
تا هم هنگام سرخ کردن روغن کمتری مصرف کند و هم اگر بادمجان ها تلخ باشد تلخی آن هم گرفته شود.
سپس عدس ها را با مقداری آب بپزید و آماده کنید . بهتر است کمی هم به آن دارچین اضافه کنید
تا سردی عدس گرفته شود و طبع غذا گرم شود.
بعد پیاز ها را به صورت عسلی سرخ میکنیم .
کشک پاستوریزه را هم می جوشانیم و کمی به آن زعفران اضافه میکنیم تا کشک زعفرانی شود .
نعناع خشک را هم با کمی روغن به مدت ۲ دقیقه تفت میدهیم، دقت کنید که نعناع نسوزد و رنگ سبز خود را حفظ کند.
همچنین گوشت را با کمی فلفل سیاه و پیاز سرخ شده و سیر خام و زرد چوبه تفت میدهیم و میگذاریم تا با کمی آب کاملا بپزد.
بعد از اینکه همه مواد را آماده کردیم باید بادمجان های سرخ شده را ساطوری کنیم
و گوشت های پخته شده را هم ریش ریش کنید و عدس ، گوشت و بادمجان را با گوشت کوب برقی یا دستی میکوبیم تا مخلوط شوند
البته نیاز به کوبیدن زیاد نیست.
مخلوط آماده شده را در ظرفی میکشیم و با پودر گردو، نعناع داغ ، سیر و کشک زعفرانی به دلخواه تزیین میکنیم.
طرز تهیه حلیم بادمجان سنتی