طرز تهیه اشکنه شیرازی
اشکنه برای همه ایرانیها، متولد هر دههای که باشند، یک غذای نوستالژی و یادآور دستپخت بینظیر مادربزرگهاست.
در سالهای دورتر به محض اینکه هوا کمی سرد میشد مادرها و مادربزرگها دست به کار میشدند
و یک اشکنه خوشمزه به سبک خودشان بار میگذاشتند تا اعضای خانواده کمی به معده به خاطر خوردن غذاهای سنگین استراحت بدهند
و از طرف دیگر یک غذای گرم و نرم میل کنند.
اصلا انگار اشکنه غذایی برای بشارت تغییر فصل بود
مواد لازم
🔹پیاز: ۱ عدد درشت
🔹شنبلیله خشک یا تازه: ۱ و نیم قاشق غذاخوری
🔹سیب زمینی: ۵
🔹تخم مرغ: ۳ عدد
🔹آرد: ۵ ق غذاخوری
🔹زردچوبه: ۱ ق مرباخوری
🔹آب: ۲ لیوان فرانسوی
🔹نمک و فلفل: به مقدار دلخواه
🔹روغن: به مقدار دلخواه
طرز تهیه اشکنه شیرازی
طرز تهیه
برای طرز تهیه اشکنه شیرازی که همان اشکنه سیب زمینی و تخم مرغ است، ابتدا پیاز را ریز خرد کنید و تفت دهید.
بعد از اینکه پیازها سبک و طلایی شدند فلفل، نمک و زردچوبه را به پیازها اضافه کنید.
سیب زمینیها را نگینی خرد کنید و کمی در یک ظرف جداگانه کمی تفت دهید. وقتی سیب زمینیها مقداری سرخ شد آنها را به پیازهای سرخ شده اضافه کنید.
حالا آرد را هم اضافه کنید و همراه با سایر مواد تفت دهید. در مرحله آخر شنبلیله را اضافه کنید
و خیلی کم تفت دهید تا هم تلخ نشود و هم عطر و بویش را حفظ کند.
در این مرحله سه لیوان آب را اضافه کنید و اجازه دهید سیب زمینیها خوب بپزند.
وقتی از پخته شدن سیب زمینیها مطمئن شدید تخم مرغها را به اشکنه شیرازی اضافه کنید
و درب ظرف را بگذارید تا تخم مرغها خوب پخته شوند. تخم مرغها را هم نزنید تا به همان شکل درسته ببندند.
زمانی که آب غذا کم شد و غلیظ شد اشکنه شیرازی جا افتاده و آماده خوردن است.
میتوانید روی اشکنه را با نعنا داغ تزیین کنید. اشکنه را با ترید نان نوش جان کنید.