طرز تهیه قنبر پلو شیرازی
قنبرپلو یا درستتر بگوییم “غم بر پلو” یکی از غذاهای اصیل و سنتی شهر شیراز است
که در مراسمها و مناسبتهای خاص سرو میشود.
این پلوی مخلوط با کوفتههای کوچک گوشت چرخکرده
با طعم ملسش اگر با سالاد شیرازی سرو شود، ترکیب فوقالعادهای خواهد ساخت.
مواد لازم
🔹برنج سه پیمانه
🔹گوشت چرخ کرده۳۵۰ گرم
🔹مغز گردو (خرد شده)۱۰۰ گرم
🔹کشمش۵۰ گرم
🔹رب انار سه قاشق غذاخوری
🔹پیاز درشت (نگینی خرد شده)یک عدد
🔹نمک به مقدار لازم
🔹فلفل به مقدار لازم
🔹زردچوبه به مقدار لازم
🔹شیره انگور (اختیاری)یکونیم قاشق غذاخوری
طرز تهیه قنبر پلو شیرازی
طرز تهیه
مرحله اول
ابتدا گوشت چرخکرده را همراه نمک، فلفل، زردچوبه و آرد نخودچی داخل یک کاسه بریزید
و به مدت یک تا دو دقیقه مواد را با هم ورز دهید.
سپس به اندازه یک گردو از مواد جدا کرده، آن را قلقلی کنید.
مرحله دوم
یک تابه بردارید مقداری روغن داخل آن بریزید و گوشت قلقلیها را داخل روغن سرخ کنید و کنار قرار دهید.
مرحله سوم
پیازها را داخل همان تابه تفت دهید تا کمی نرم و طلاییرنگ شوند، سپس گردو را اضافه کنید و به تفت دادن ادامه دهید.
حالا نمک و رب انار را اضافه کنید و تا زمانی که رب انار غلیظ شود مواد را با هم تفت دهید.
مرحله چهارم
در این مرحله کشمش پلویی را اضافه کنید. حواستان باشد که کشمش سریع میسوزد.
بنابراین بعد از اضافه کردن کمی آن را تفت دهید و سریع از روی حرارت بردارید.
مرحله پنجم
برنج را آبکش کنید. یک قابلمه مناسب بردارید و برنج، مواد درون ماهیتابه و گوشت قلقلی ها
را لایه لایه داخل قابلمه بریزید.
در صورت تمایل میتوانید روی هر لایه شیره انگور بریزید. قابلمه را روی شعلهی کم بگذارید تا دم بکشد.
نکات تکمیلی
کشمشها حتما باید از قبل خیس خورده باشند.
برای خوش طعم شدن قلقلیها می توانید هر ادویهای که دوست دارید
(مثلا پودر سیر) به گوشت چرخکرده اضافه کنید.اگر طعم شیرینی داخل غذا را دوست ندارید
از شیره انگور استفاده نکنید و قنبرپلو را به همان صورت ملس سرو کنید.
برای آشنایی بیشتر با غذاهای شیرازی باید بگوییم که شیراز علاوه بر قنبرپلوی
معروفش به کلم پلو و شکرپلویش هم مینازد.