طرز تهیه شامی بابلی
شامی یکی از غذاهای خوشمزه و پر طرفدار است که نه تنها در ایران،
بلکه در هند، افغانستان، آذربایجان و پاکستان هم پخته می شود. .
شامی یکی از غذاهای خوشمزه و پر طرفدار است که نه تنها در ایران، بلکه در هند، افغانستان، آذربایجان و پاکستان هم پخته می شود.
در ادامه طرز تهیه شامی بابلی اصیل را خواهید دید. بر خلاف آنچه برخی فکر می کنند
شامی با کتلت تفاوت دارد، در کتلت گوشت خام استفاده می شود
و در شامی همه مواد از قبل پخته و سپس با هم ترکیب می شوند.
مواد لازم
گوشت گوساله بدون چربی۴۰۰ گرم
🔹سبزی شامی کبابی ( اناریجه، زلنگ، نعنا، گشنیز، تره، برگ سیر)۴۰۰ گرم
🔹سیب زمینی متوسط۲ عدد
🔹پیاز یک عدد
🔹لپه یک پیمانه
🔹تخم مرغ۳ تا ۴ عدد
🔹گردوی چرخ شده نصف پیمانه
🔹زردچوبه، فلفل سیاه، دارچین و نمک به میزان دلخواه
طرز تهیه شامی بابلی
طرز تهیه
لپه و سیب زمینی را با کمی آب می پزیم و می گذاریم آبش کامل برود.
گوشت و پیاز را در روغن تفت دهید.
ادویهها به جر نمک را به گوشت و پیاز اضافه کرده و کمی تفت دهید.
یک پیمانه و نیم آب جوش اضافه کرده و با شعله ملایم می گذاریم خوب بپزد و آبش برود.
خورشت و لپه و سیب زمینی پخته شده را کنار می گذاریم تا کاملا خنک شوند.
پس در چرخ گوشت چرخ کرده یا در غذا ساز بریزید.
گردو، سبزی، نمک و ادویهها را به گوشت و سیب زمینی اضافه کنید.
می توانید همه را با هم چرخ کنید.
مواد را در ظرفی ریخته و تخم مرغها را دانه دانه اضافه کرده و خوب مخلوط کنید تا حالت چسبندگی پیدا کند.
از مواد شامی گلوله ای کوچک بردارید و با دست شکل دهید و دو طرف آن را با حرارت ملایم در روغن سرخ کنید.
نکات
برخی در شامی نخود و لپه با هم می ریزند و برخی فقط نخود.
هم چنین برخی سبزی قرمه را جایگزین سبزی شمالی می کنند.
اگر سبزی شمالی در دسترس ندارید با جعفری، گشنیز، شنبلیله، تره و برگ سیر جایگزین کنید، ولی طعم شامی اصیل را نخواهد داشت.
در اینجا از گوشت مغز ران گوساله بدون چربی استفاده شده است.