طرز تهیه کلوچه فومن
طرز تهیه کلوچه فومن
کلوچه فومن کلوچه فومن نوعی کلوچه خوشمزه مغز دار است که از دو لایه تهیه میشود
لایه درونی این کلوچه با لایه بیرونی اش کاملاً متفاوت است.
مواد لازم برای پخت کلوچه فومن
🔹کنجد: به میزان لازم
🔹آرد سفید گندم: به میزان لازم
🔹زرده تخم مرغ: به میزان لازم
🔹بیکینگ پودر: ۱ قاشق غذا خوری
🔹نمک: ۱/۴ قاشق چای خوری
🔹شیر: ۲ پیمانه
🔹کره: ۱۲۰ گرم
مواد لازم برای قسمت میانی کلوچه
🔹کره: ۲ قاشق غذا خوری
🔹دارچین: ۱ قشاق مرباخوری
🔹جوزهندی رنده شده: ۱ عدد
🔹پودر گردو: ۲ قاشق غذا خوری
🔹آرد سفید: ۲ قاشق غذا خوری
🔹شکر: ۴ قاشق غذا خوری
طرز تهیه کلوچه فومن
طرز تهیه کلوچه فومن اصل:
ابتدا نمک و آرد را سه بار الک کنید.
سپس کره را به آرد اضافه نمایید و مخلوط کره و آرد را هم بزنید بعد از یکنواخت شدن این مخلوط بیکینگ پودر را اضافه کنید
و شیر را هم به طور آرام آرام به مخلوط مواد کلوچه اضافه نمایید مایه کلوچه را به خوبی ورز دهید.
در مرحله بعدی طرز تهیه کلوچه فومن ظرفی را به خوبی چرب کنید و خمیر ورز داده شده را در داخل ظرف قرار دهید
و روی ظرف خمیر را با کمک نایلونی بپوشانید و به مدت ۶۰ دقیقه خمیر را در درون دمای اتاق بگذارید تا استراحت کند.
سپس مواد میانی کلوچه را تهیه کنید برای طرز تهیه مواد میانی
کلوچه فومن ابتدا در ظرفی مناسب کره را به همراه آرد الک شده
و دارچین و شکر و جوز هندی رنده شده و پودر گردو مخلوط کنید
و مخلوط این مواد را با کمک دست به خوبی ورز دهید و مواد میانی را هم در دمای اتاق قرار دهید.
بعد از مدت زمان ذکر شده بر روی سطح صافی مانند سینی و یا میز کار آرد بپاشید و مداری از خمیر را بر روی سطح صاف قرار دهید.
سپس با قالب گردی آن را قالب بزنید.
مقداری از مواد میانی کلوچه را در مرکز خمیر قرار دهید و کنارههای خمیر را به طرف مرکز خمیر جمع کنید
و کمی خمیر را فشار دهید تا مواد مابین خمیر قرار بگیرند
و خمیر را از ناحیهای که فشار داده این بر روی قالب فر چرب شده قرار دهید
و دوباره با دست فشار کمی را به خمیر وارد کنید تا کمی پهن شود
و روی خمیر را با کمک مهر مخصوص کلوچه فومن و یا چنگال طرح بدهید.
در ظرفی زرده تخم مرغها را قرار دهید و آنها را هم بزنید و با کمک برس مقداری از زردههای تخم مرغ را بر روی کلوچه بمالید و سپس کنجد را بر روی کلوچهها بپاشید.
فر را روی دمای ۲۰۰ درجه تنظیم کنید و بعد از ۱۰ دقیقه از روشن کردن فر قالب کلوچهها را در درون فر به مدت ۱۰ دقیقه قرار دهید
بعد از مدت زمان ذکر شده قالب فر را به گرم خانه فر منتقل کنید و صبر کنید تا روی کلوچهها نیز طلایی شود.
نکاتی برای پخت بختر کلوچه فومن:
برای پخت کلوچه فومن بهتر است که از شیر پر چرب یا از شیر مخلوط شده با خامه استفاده نمایید.
به جای جوز هندی می توایند در تهیه این کلوچه خوشمزه از مقداری فلفل قرمز استفاده نمایید
میتوانید جوز هندی را از مواد لازم کلوچه حذف کنید.
در تهیه کلوچه فومن میتوانید برای خوش طعم کردن کلوچه دو قاشق شیر را با دو قاشق گلاب جایگزین کنید.
برای خوش طعم کردن کلوچه بهتر است مقداری زعفران را به خمیر یا مواد میانی کلوچه اضافه کنید.
اگر ترجیح میدهید که کلوچه برشته شود بهتر است که خمیر را نازک پهن کنید.