آشپزیانواع پلوعربیغذا های ملل

طرز تهیه مجبوس عربی

طرز تهیه مجبوس عربی

مکبوس گوشت ( مجبوس یا مچبوس ) یک پلوی عربی معروف است که برای مهمانی ها و اعیاد تهیه می شود.
مواد اصلی آن گوشت گوسفند یا بره، برنج دانه بلند، ادویه های معطر، سیب زمینی وگوجه است.
نشاسته موجود در سیب زمینی و برنج، ویتامین های فلفل، گوجه و پیاز از یک سو و پروتئین موجود در گوشت گوسفند از سوی دیگر ارزش غذایی مجبوس را تا حد زیادی بالا برده است.

مواد لازم

🔹برنج چهار پیمانه
🔹گوشت راسته گوسفند چهارصد گرم
🔹پیاز حلقه شده دو عدد متوسط
🔹گوجه فرنگی خرد شده سه عدد
🔹فلفل دلمه ای خرد شده یک پیمانه
🔹فلفل تندسبز خرد شده دو عدد
🔹سیر سه حبه
🔹طبق دستور طرز تهیه مجبوس عربی
🔹تمبر هندی مایع سه قاشق غذا خوری
🔹رب گوجه فرنگی دو قاشق غذا خوری
🔹نخود فرنگی یک پیمانه
🔹زرشک نصف پیمانه
🔹کشمش نصف پیمانه
🔹ادویه جات برای تهیه مجبوس (هل ربع قاشق چای خوری، ادویه پلویی یک قاشق چای خوری، پودر زیره یک قاشق چایخوری، نمک به میزان دلخواه، فلفل سیاه به میزان دلخواه)زنجبیل تازه رنده شده یک قاشق چای خوری

طرز تهیه مجبوس عربی
طرز تهیه مجبوس عربی
طرز تهیه

 

در مرحله اول برنج را بخیسانید.

سپس گوشت را تکه کرده با ادویه جات و زنجبیل بگذارید بپزد.

پیازهای حلقه شده را در روغن با سیر، فلفل دلمه ای و فلفل سبز کمی تفت دهید و به گوشت اضافه کنید.

گوجه فرنگی و رب گوجه را در روغن پیاز سرخ کنید با نمک به قابلمه اضافه کنید.

گوشت که پخته شد، آن را از مواد جدا کرده با مقداری کره ۱۰ دقیقه در فر با دمای متوسط بریان کنید و کنار بگذارید.

کشمش، نخود فرنگی و زرشک را در کمی روغن تفت داده کنار بگذارید.

آب اضافی برنج را خالی کنید . به محتویات درون قابلمه بیفزایید، کمی هم بزنید و بگذارید دم بکشد.

وقتی برنج دم کشید، آن را در دیس یا سینی کشیده و با گوشت، زرشک، کشمش، نخود فرنگی تزئین کرده و سرو کنید.

نوش جان.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوزده − 18 =

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا