طرز تهیه نان بِیگِل

طرز تهیه نان بِیگِل
بِیگِل نوعی نان دوناتیشکل است که خمیر آن را به شکل حلقه درست کرده و پیش از پختنش آن را برای مدت کوتاهی در آب میجوشانند.
در نتیجهٔ این کار نانی بهدست میآید که مغزی متراکم، خمیری و جویدنی دارد و پوستهٔ آن قهوهایرنگ و گاهی اوقات ترد است.
همچنین ممکن است دانههایی مانند کنجد یا خشخاش را پیش از پختن بر روی سطح رویی آن بپاشند.
بر روی برخی دیگر نیز گاه نمک پاشیده میشود.
خمیر نان بیگل از آرد گندم و مخمر تهیه میشود اما ممکن است از آرد کامل غلات یا چاودار نیز بهجای آرد گندم استفاده شود.
مواد لازم
🔹آرد قوی گندم ۳۵۰گرم
🔹خمیرمایه ۳گرم
🔹شکر یک قاشق غذا خوری
🔹نمک یک قاشق چایخوری
🔹آب ولرم
🔹روغن زیتون یا روغن مایع
طرز تهیه نان بِیگِل
مرحله نخست ور آمدن خمیر
در داخل یک کاسه آرد، پودر خمیرترش (بدون نیاز به حل کردن در آب)، شکر و نمک را مخلوط میکنیم.
آب ولرم (در صورتی که پودر خمیرترش از نوعی است که ابتدا باید حل شود ده دقیقه قبل آن را در این آب ولرم حل میکنیم) به مخلوط اضافه کرده،
سپس و روی تخته یا میز آشپزخانه انقدر ورز میدهیم تا خمیر یکدست شود در صورتیکه خمیر به دست میچسبد کمی آرد اضافه میکنیم
که این حالت چسبندگی از بین برود سپس روغن را افزوده ورز میدهیم تا خمیر نرم و یکدست شود.
خمیر را بصورت گرد درآورده و درز پشت خمیر را به خوبی میبندیم به داخل کاسه بر میگردانیم روی کاسه را با نایلون میپوشانیم.
هر گاه خمیر به اندازهٔ یک و نیم تا دو برابر ور آمد خمیر آماده است و مرحله نخست ور آمدن خمیر به پایان رسیده است.
نکات
برای امتحان اینکه خمیر ور آمدهاست یا خیر انگشت خود را در داخل خمیر فرو میکنیم اگر جای انگشت به بصورت حفره باقی ماند،
خمیر آماده است و اگر اثر انگشت با خمیر پر شد، خمیر هنوز آماده نشدهاست.
اگر آب بیشتر از اندازه گرم شده باشد باعث کشته شدن مواد زندهٔ خمیرترش شده و خمیر ور نمیآید.
اگر خمیر بیش از اندازهٔ لازم باقی بماند و پخت نشود، خمیر ترش شده و باید دور انداخته شود.
مرحله خالی کردن گاز خمیر، تقسیم و گرد کردن
با فشار کف دست گاز خمیر را خالی کرده و به ۹ قسمت تقسیم میکنیم هر قسمت را گرد کرده و زیر خمیر را بخوبی به هم میآوریم.
مرحله استراحت یا بنچ تایم
به خمیر ۵ دقیقه استراحت میدهیم. روی آن را با دستمال خیس پوشانده تا خشک نشود.
مرحله شکل دهی به خمیر
هر گلوله از خمیر را با کف دست فشار داده تا کمی پهن شود. سپس انگشت خود را داخل خمیر کرده با چرخاندن انگشت داخل آن خمیر را به شکل حلقه درمیاوریم.
مرحله دوم ور آمدن
پس از اینکه خمیر به شکل حلقه در آمد جهت ور آمدن مدتی گذاشته میشود.
هنگامیکه خمیر بار دیگر به اندازه یک و نیم تا دو برابر افزایش حجم پیدا کرد، مرحله دوم ور آمدن نیز به اتمام رسیده خمیر آماده ریختن در آب جوش است.
مرحله آبپزی
ابتدا فر را با حرارت ۲۰۰ درجه گرم میکنیم و سپس در یک قابلمه آب را میگذاریم بجوشد
هر قطعه را در آب جوش فر کرده بعد از ۱۵ ثانیه آن را برمی گردانیم و ۱۵ ثانیه دیگر آبپز میکنیم.
پختن در فر
در روی سینی فری که با کاغذ روغنی پوشانده شده هر قطعه خمیر را گذاشته و در فر ۲۰۰ درجه به مدت ۱۵ دقیقه میپزیم.