آشپزیغذای محلیهمدان

طرز تهیه آش آماج

طرز تهیه آش آماج

آش آماج یکی از انواع آش اصیل ایرانی است که معمولا در فصل پاییز و زمستان پخته می شود.
این آش خوشمزه که یکی از آش های سنتی استان های آذربایجان غربی و شرقی می باشد برای درمان سرماخوردگی نیز بسیار مناسب است.

مواد لازم:

🔹آماج ۱ پیمانه
🔹سبزی آش (تره، پیازچه) ۵۰۰ گرم
🔹پیاز داغ ۲ قاشق غذاخوری
🔹سیر ۳ حبه
🔹عدس ۱۵۰ گرم
🔹لوبیا چشم بلبلی ۱۵۰ گرم
🔹تخم مرغ ۱ عدد
🔹نمک، فلفل، زردچوبه به میزان دلخواه

 

طرز تهیه آش آماج

طرز تهیه آش آماج

 

طرز تهیه:

لوبیای چشم بلبلی را که از شب قبل خیس نموده‌اید با ۱ لیتر آب و کمی نمک روی حرارت قرار دهید تا نیم پز شود.

عدس را اضافه نمایید و بعد از آن که عدس کمی نرم شد پیاز داغ را که با زردچوبه تفت داده‌اید به همراه سبزی و سیر داغ اضافه نمایید.

بعد از چند جوش ۲ پیمانه آب سرد ریخته و آماج را اضافه کنید مرتب هم بزنید تا اماج‌ها به هم نچسبند.

بعد از ۱۰ دقیقه نمک و فلفل آش را اندازه کنید، تخم مرغ را بشکنید و کم‌کم اضافه نموده و هم بزنید تا پخته شود.

سپس در ظرف کشیده، روی آن را با نعنا داغ تزیین کنید.

طرز تهیه اماج:

یک پیمانه آرد را با یک قاشق چای خوری نمک مخلوط نمایید و الک کنید.

به ۲ روش آماج تهیه می‌شود:

روش اول:

آرد را کف سینی بریزید و با دست تان که در کاسهٔ آب فرو برده‌اید روی آرد بپاشید و کف دست را روی آرد حرکت دهید.

حالا دست‌های تان را به هم بمالید و از خمیری که به دست تان چسبیده دانه‌های خمیری ریز و نامنظمی درست کنید

به همین صورت ادامه دهید تا به اندازه یک لیوان آماج درست شود.

سپس اماج‌ها را کف سینی بریزید و داخل فر با در باز به مدت ۲۰ دقیقه قرار دهید تا خشک شود.

روش دوم:

این روش ساده بدین صورت است که یک پیمانه آرد را با نمک ترکیب نموده در ظرفی بریزید

و آب را کم‌کم اضافه نمایید تا زمانی که خمیر به دست تان نچسبد.

سپس خمیر را با رنده درشت رنده کنید و اماج‌هایی را که به این روش تهیه می‌شود با فاصله رنده کنید.

سینی را به مدت ۲۰ دقیقه داخل فر قرار دهید و یا در مقابل آفتاب قرار دهید تا نیم خشک شود و در آش بریزید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

18 + شش =

دکمه بازگشت به بالا