طرز تهیه آش آماج
آش آماج یکی از انواع آش اصیل ایرانی است که معمولا در فصل پاییز و زمستان پخته می شود.
این آش خوشمزه که یکی از آش های سنتی استان های آذربایجان غربی و شرقی می باشد برای درمان سرماخوردگی نیز بسیار مناسب است.
مواد لازم:
🔹آماج ۱ پیمانه
🔹سبزی آش (تره، پیازچه) ۵۰۰ گرم
🔹پیاز داغ ۲ قاشق غذاخوری
🔹سیر ۳ حبه
🔹عدس ۱۵۰ گرم
🔹لوبیا چشم بلبلی ۱۵۰ گرم
🔹تخم مرغ ۱ عدد
🔹نمک، فلفل، زردچوبه به میزان دلخواه
طرز تهیه آش آماج
طرز تهیه:
لوبیای چشم بلبلی را که از شب قبل خیس نمودهاید با ۱ لیتر آب و کمی نمک روی حرارت قرار دهید تا نیم پز شود.
عدس را اضافه نمایید و بعد از آن که عدس کمی نرم شد پیاز داغ را که با زردچوبه تفت دادهاید به همراه سبزی و سیر داغ اضافه نمایید.
بعد از چند جوش ۲ پیمانه آب سرد ریخته و آماج را اضافه کنید مرتب هم بزنید تا اماجها به هم نچسبند.
بعد از ۱۰ دقیقه نمک و فلفل آش را اندازه کنید، تخم مرغ را بشکنید و کمکم اضافه نموده و هم بزنید تا پخته شود.
سپس در ظرف کشیده، روی آن را با نعنا داغ تزیین کنید.
طرز تهیه اماج:
یک پیمانه آرد را با یک قاشق چای خوری نمک مخلوط نمایید و الک کنید.
به ۲ روش آماج تهیه میشود:
روش اول:
آرد را کف سینی بریزید و با دست تان که در کاسهٔ آب فرو بردهاید روی آرد بپاشید و کف دست را روی آرد حرکت دهید.
حالا دستهای تان را به هم بمالید و از خمیری که به دست تان چسبیده دانههای خمیری ریز و نامنظمی درست کنید
به همین صورت ادامه دهید تا به اندازه یک لیوان آماج درست شود.
سپس اماجها را کف سینی بریزید و داخل فر با در باز به مدت ۲۰ دقیقه قرار دهید تا خشک شود.
روش دوم:
این روش ساده بدین صورت است که یک پیمانه آرد را با نمک ترکیب نموده در ظرفی بریزید
و آب را کمکم اضافه نمایید تا زمانی که خمیر به دست تان نچسبد.
سپس خمیر را با رنده درشت رنده کنید و اماجهایی را که به این روش تهیه میشود با فاصله رنده کنید.
سینی را به مدت ۲۰ دقیقه داخل فر قرار دهید و یا در مقابل آفتاب قرار دهید تا نیم خشک شود و در آش بریزید.