طرز تهیه ارومیه خورش
ارومیه خورش که با نام های خورش ارومیه و اورمه خورش هم شناخته می شود
یکی از انواع خورش های خوشمزه و خاص ایرانی است که اصالت آن متعلق به شهر ارومیه می باشد
و در این شهر به عنوان یکی از مجلسی ترین غذاها شناخته می شود.
مواد لازم
🔹پیاز ۱ عدد
🔹غوره ½ پیمانه
🔹بادمجان ۲ عدد
🔹لوبیا چیتی ۲ پیمانه
🔹سیب زمینی ۲ عدد
🔹زعفران ۱ قاشق چایخوری
🔹گوشت خورشتی ۴۰۰ گرم
🔹رب گوجه فرنگی ۲ قاشق غذاخوری
🔹روغن مایع ، نمک و فلفل سیاه به اندازه کافی
طرز تهیه ارومیه خورش
طرز تهیه
برای تهیه ارومیه خورش مجلسی ابتدا لوبیا چیتی را داخل کاسه ای می ریزیم و تا سطح روی لوبیاها آب می ریزیم
و به مدت ۶ ساعت اجازه می دهیم تا خیس بخورند
و در این مدت ۲ الی ۳ مرتبه آب آن را تعویض می کنیم تا نفخ لوبیاها از بین برود.
بعدگوشت را روی تخته آشپزخانه قرار می دهیم و به صورت مکعب های در ۲ الی ۳ سانت خرد می کنیم و کنار می گذاریم.
پیاز را پوست می گیریم و می شوییم و روی تخته آشپزخانه نگینی خرد می کنیم
و قابلمه ای را روی حرارت ملایم می گذاریم
و روغن داخل قابلمه می ریزیم و کمی که گرم شد پیازها را داخل قابلمه می ریزیم و تفت می دهیم تا سبک شوند
و گوشت های خرد شده را نیز به پیاز اضافه می کنیم
و تفت می دهیم تا رنگ گوشت کاملا تغییر کند و آب داخل کاسه لوبیا را بیرون می ریزیم
و لوبیا ها را داخل آبکش می ریزیم و می شوییم و داخل قابلمه می ریزیم و همگی مواد را تفت می دهیم
و ۵ لیوان آب روی مواد خورشت می ریزیم و درب قابلمه را می گذاریم و اجازه می دهیم
به مدت ۱ الی ۱:۳۰ دیگر گوشت و لوبیا ها خوب پخته شوند.
سپس لوبیا و گوشت را تست می کنیم و اگر نرم و پخته بودند،
در تابه ای کوچک ۱ قاشق غذاخوری روغن می ریزیم
و روی حرارت بسیار ملایم تابه را می گذاریم و رب گوجه فرنگی را داخل تابه به مدت ۱ دقیقه تفت می دهیم
تا هم بوی خامی رب گرفته شود
و هم رب پر رنگتری داشته باشیم و تابه را از روی شعله بر می داریم
و کمی نمک و فلفل سیاه به رب گوجه فرنگی اضافه می کنیم
و داخل خورشت می ریزیم و زعفران دم کرده و غوره را نیز به خورشت می افزاییم
و اجازه می دهیم تا خورشت کاملا قوام یابد.
(اگر مزه ترش خورشت کم بود می توانید کمی آبغوره به آن اضافه کنید).
سیب زمینی ها و بادمجان ها را پوست می گیریم و می شوییم
و روی تخته آشپزخانه به هر مدلی که تمایل دارید خرد می کنیم
و در تابه ی روغن می ریزیم و روی حرارت کم می گذاریم تا به مرور زمان روغن داغ شود
و سیب زمینی ها را داخل تابه می ریزیم و سرخ می کنیم و بعد بادمجان ها را داخل تابه سرخ می کنیم.
پس از آنکه ارومیه خورش جاافتاد از روی حرارت قابلمه را بر می داریم و در ظرف می ریزیم
و با بادمجان و سیب زمینی های سرخ شده روی ان را تزئین می کنیم و با پلو زعفرانی نوش جان کنید.