طرز تهیه کباب ترش
طرز تهیه کباب ترش
کباب ترش یا به اصطلاح محلی “ترش کباب” نوعی از کباب است
که اصالتی شمالی و مخصوصا گیلانی دارد.
این غذا طعمی بسیار دلچسب و همانند دیگر غذاهای شمالی مزهای ترش دارد.
کباب ترش پیشنهاد مناسبی برای طرفداران کباب است
که از طعم سایر کبابها خسته شده اند و دنبال کمی تنوع هستند.
رمز اصلی خوشمزگی ترش کباب استفاده از سبزیجات معطر محلی است
مواد لازم
🔹گوشت گوسفند یا گوساله : نیم کیلو
🔹پیاز : ۱ عدد
🔹رب انار : ۳ قاشق سوپ خوری
🔹گردوی آسیاب شده : ۱۰۰ گرم
🔹سبزی شامل جعفری، ترخون، گشنیز،
🔹مرزه : ۲ قاشق سوپ خوری ( اگر از سبزی های محلی شمالی مانند چوچاق استفاده کنید بهتر است.)
🔹سیر : ۲ حبه
🔹نمک و فلفل : به مقدار لازم
طرز تهیه کباب ترش
طرز تهیه
ابتدا گوشت را به قطعات مناسب کبابی خرد کنید و تمیز بشویید و کنار بگذارید.
سپس یک پیاز را پوست کنده و بشویید و با رنده ریز رنده کنید.
گردوها را با غذاساز آسیاب کرده یا آنها را با هاون بکوبید و به پیازهای رنده شده اضافه کنید.
رب انار را نیز به مخلوط اضافه کنید.
سبزی ها را بشویید و به قطعات ریز خرد کنید و آنها را به مخلوط پیاز و گردو و رب انار بیفزایید.
در صورتی که تمایل داشتید میتوانید مقداری آب انار هم به مخلوط اضافه کنید تا سس رقیق تری داشته باشید.
سبزی های شمالی مخصوص این غذا هستند و اگر از سبزیهای محلی مانند
چوچاق، خالواش و بینه در کباب ترش
استفاده کنید طعم دلپذیری را تجربه خواهید کرد.
مقداری سیر هم در سس تهیه شده رنده کنید و در آخر فلفل را اضافه کنید.
توجه داشته باشید که نمک را به هیچ عنوان در این زمان اضافه نکنید
چون باعث سفت شدن گوشت میشود.
تکه های گوشت را در سس خوابانده و در ظرف را پوشانده
و حداقل به مدت ۴ ساعت در یخچال قرار دهید تا استراحت کند.
هر چه گوشت مدت زمان بیشتری در سس بماند طعم دارتر میشود.
میتوانید یک کیوی هم در مخلوط رنده کنید تا گوشت شما ترد تر شود.
بعد از در آوردن گوشت ها از یخچال، آنها را به سیخ کشیده و در منقل روی زغال کباب کنید.
دائم سیخ ها را جا به جا کنید تا کباب نسوزد و به طور یکنواخت بپزد.
چند عدد گوجه فرنگی را هم بشویید و سر سیخ بزنید و آنها را هم کباب کنید.
غذای شما آماده است، کباب ترش را میتوانید با نان یا همراه با برنج نوش جان کنید.
کباب ترش را میتوانید در قابلمه و روی گاز هم درست کنید.
برای درست کردن کباب ترش روی شعله ابتدا گوشتها را کمی کوبیده
تا بافتشان نرم شود و سپس درون ظرفی گردوی آسیاب شده
و رب انار و سبزیجات و نمک و فلفل را مخلوط کرده و با گوشت مخلوط کنید.
سپس مقداری آب و روغن به آن اضافه کرده و شعله را کم کنید تا گوشت بپزد.
کباب ترش روی اجاق گاز به خوشمزگی پختن این غذا با زغال و آتش نیست
اما برای مواقعی که به زغال و منقل دسترسی ندارید مناسب است.