طرز تهیه خورش بادمجان
خورش بادمجان یکی از غذاهای اصیل ایرانی است
که از نظر مواد شباهت های زیادی به خورش قیمه دارد.
خیلی از آشپزها برای خوشمزه تر شدن و لعاب دار شدن این خورش به آن لپه اضافه می کنند
که البته در دستور اصلی این خورش لپه وجود ندارد.
خورش بادمجانی که با لپه طبخ می شود با نام قیمه بادمجون شناخته می شود.
مواد لازم
🔹یادمجان قلمی۶ عدد
🔹گوشت خورشتی۴۰۰ گرم
🔹گوجه فرنگی۲ عدد متوسط
🔹پیاز۲ عدد متوسط
🔹رب گوجه فرنگی۲ قاشق غذاخوری
🔹زعفران دم کرده۱ قاشق غذاخوری
🔹نمک و فلفل سیاه به اندازه کافی
🔹روغن و زردچوبه به اندازه کافی
طرز تهیه خورش بادمجان
طرز تهیه
ابتدا پیازها را پوست گرفته و به صورت نگینی ریز خرد کنید
سپس به همراه مقداری روغن مایع به قابلمه ای که برای پخت خورش در نظر گرفته اید
اضافه کنید و خوب تفت دهید تا پیاز نرم و شفاف شود.
در ادامه مقداری ادویه زردچوبه اضافه کنید و چند دقیقه دیگر پیاز را تفت دهید تا با زردچوبه یکدست شود.
در مرحله بعدی گوشت خورشتی را پس از شستشو و آبکشی
به صورت قیمه ای ( مانند خورش قیمه ) خرد کنید و به قابلمه خورش اضافه کنید.
گوشت را فقط باید کمی تفت دهید تا تغییر رنگ دهد ،
زیرا سرخ کردن زیادی گوشت باعث می شود که سفت و دیرپز شود.
پس از اینکه گوشت تغییر رنگ داد رب گوجه فرنگی را اضافه کنید
و کمی تفت دهید تا طعم و بوی خامی رب گوجه فرنگی گرفته شود.
تفت دادن گوجه فرنگی باعث می شود که در پایان کار خورش خوشرنگ تری نیز داشته باشید.
در ادامه ۳ لیوان پر آب به قابلمه اضافه کنید و حرارت زیر قابلمه را زیاد کنید تا آب سریعتر به جوش بیاید.
پس از اینکه آب به جوش آمد حرارت را کم کنید تا گوشت به مدت یک و نیم تا دو ساعت با حرارت ملایم بپزد.
در حین پختن گوشت می توانید بادمجان ها را آماده کنید ،
برای این منظور بادمجان ها را پوست بگیرید و از وسط به صورت طولی به دو قسمت تبدیل کنید.
در ادامه بادمجان ها را در یک سینی بچینید و مقداری نمک روی انها بپاشید.
این کار علاوه بر اینکه تلخی بادمجان ها را می گیرد باعث می شود
هنگام سرخ کردن ، بادمجان ها روغن کمتری جذب کنند.
پس از گذشت ۳۰ دقیقه بادمجان ها را آبکشی کنید و پس از خشک کردن در روغن سرخ نمایید.
بادمجان های سرخ شده را روی دستمال حوله ای قرار دهید تا روغن اضافی شان خارج شود.
در همین مرحله گوجه فرنگی ها را نیز از وسط نصف کنید و کمی تفت دهید تا سرخ شوند.
در این مرحله پس از اینکه گوشت به طور کامل پخت مقداری نمک ،
فلفل سیاه و زعفران دم کرده به خورش اضافه کنید.
در ادامه بادمجان را به همراه گوجه فرنگی های سرخ شده به قابلمه اضافه کنید.
در صورت تمایل می توانید برای طعم دهی به خورش مقداری آبلیمو یا آبغوره نیز به خورش اضافه کنید.
خورش بادمجان از خورش هایی محسوب می شود که به دلیل اینکه لعاب زیادی ندارد باید به صورت کم آب سرو شود.
پس از اضافه کردن بادمجان ها اجازه دهید خورش به مدت ۳۰ دقیقه دیگر روی حرارت بماند تا روغن بیندازد و جا بیفتد.
توجه داشته باشید که اگر می خواهید یک خورش بادمجان خوشمزه و مجلسی درست کنید باید صبور باشید
و اجازه دهید خورش به آرامی و با حرارت ملایم جا بیفتد.
در پایان پس از اینکه خورش جا افتاد آنرا به همراه برنج سرو کنید.