طرز تهیه شیرین پلو
شیرین پلو از آن غذاهایی است که اغلب بهخاطر سختی درست کردن، بیخیالش میشویم
اما این روزها که در خانهایم، فرصت مناسبی است که وقت بگذاریم و این غذای جذاب را درست کنیم.
مواد لازم
🔹سینه مرغ: ۱ عددکامل
🔹برنج: ۳ پیمانه
🔹پیاز: ۳ عددخلال
🔹پوست پرتقال: ۴ قاشق غذاخوری
🔹خلال پسته و بادام: ۴ قاشق غذاخوری
🔹زرشک: ۴ قاشق غذاخوری
🔹هویج: ۳ عدد
🔹گلاب: ۱/۳ پیمانه
🔹روغن زیتون: به میزان لازم
🔹زعفران: به میزان دلخواه
🔹نمک: به میزان کافی
🔹شکر: به میزان لازم
🔹فلفل سیاه و زردچوبه: به میزان کافی
طرز تهیه شیرین پلو
طرز تهیه
۱. ابتدا برنج را بشویید و چند ساعت در آب ونمک خیس کنید.
۲. سپس سینه مرغ را با کمی آب در حدی که روی گوشت را بپوشاند
و به همراه مقداری نمک، فلفل و زردچوبه و همچنین یک عدد پیاز خرد شده میپزیم .
۳. در این فاصله خلال بادام و پسته را در گلاب خیس میکنیم.
زرشکها در آب خیس میکنیم و بعد ۲ عدد پیاز باقی مانده را رنده میکنیم
و در یک تابه که روی حرارت قرار دادیم و مقداری روغن زیتون داخل آن ریختیم تا گرم شود تفت میدهیم تا سرخ شود.
۴. هویجها را هم پوست میگیریم و به صورت خلالهای ۲ سانتی متری خرد میکنیم
و در یک تابه دیگر با کمی روغن تفت میدهیم تا هویجها هم نرم شوند.
بعد به هویجها به اندازه ۱ الی ۲ قاشق غذا خوری شکر به همراه کمی زعفران و نصف پیمانه آب اضافه میکنیم
و در تابه را میبندیم تا هویجها خوب بپزد ولی له نشوند
و وقتی آب هویج بخار شد باز هم با همان روغنی که داخلش است کمی تفتش میدهیم.
۵. در مرحله بعد باید تلخی خلال پرتقال را از بین ببرید و برای این کار باید چند بار خلالها را در آب بریزید
و آب آن را خالی کنید و در مرحله بعد چند بار در آب جوش بریزید و بعد از یکی دو بار قل زدن آب جوش را خالی کنید.
در در مرحله آخر ۳ تا ۴ ق غ شکر و کمی زعفران داخل آن بریزید و بگذارید تا آب آن کم شود ولی غلیظ نشود.
بعد خلالها را از آب جدا میکنیم و آب آن را کنار میگذاریم تا بعدا استفاده کنیم.
۶. در مرحله بعد مرغ پخته شده را از آب خارج میکنیم و به تکههای کوچکتر میبریم
و این تکهها را به تابه پیاز رنده شده و سرخ شده اضافه میکنیم و کمی تفت میدهیم.
سپس زرشکها را هم از آب خارج میکنیم تا آب آن گرفته شود و در کنار مرغها تفت میدهیم.
دقت کنید بعد از اضافه شدن زرشکها مدام هم بزنید تا زرشک نسوزد.
سپس هویج و خلال پرتقال آماده شده را داخل تابه مرغها میریزیم و هم میزنیم.
در این مرحله باید مواد را تست کنید تا اگر احتیاج به شیرینی بیشتری داشت
به آن شکر یا همان آب شیرینی که از خلال پرتقال کنار گذاشتیم اضافه کنیم .
۷. در تابه را ببندید و اجازه دهید همه مواد به مدت ۱۵ الی ۲۰ دقیقه در کنار هم بپزند و ترکیب شوند.
بعد ار ترکیب شدن مواد خلال پسته و بادام را هم از گلاب خارج میکنیم
و به بقیه مواد اضافه میکنیم تا با هم مخلوط شوند.
۸. برنج را آبکش میکنیم و بعد از اینکه دم کشید و خواستیم سرو کنیم
مواد شیرین پلو را به صورت لایه به لایه در ظرف مورد نظر به همراه برنج میکشیم.