آشپزیخوراکمرغ و پرنده

طرز تهیه اکبر جوجه

طرز تهیه اکبر جوجه

قطعا تا به امروز، اکبر جوجه را امتحان کرده‌اید یا حداقل آوازه آن به گوشتان رسیده است.

اکبر جوجه، یک غذای محلی مازندرانی است که از جوجه مرغ درست می‌شود

و طعم متمایز آن، به خاطر وجود رب انار، کره و نحوه طبخ آن است.

یک اکبر جوجه اصیل با جوجه محلی پخته شده و با برنج زعفرانی و رب انار سرو می‌شود.

مواد لازم

۱ عدد جوجه مرغ به وزن حدودی ۱ کیلوگرم
۲ عدد لیموترش
۱ عدد پیاز پوست‌کنده و ۴ قاچ‌شده
۱ عدد هویج پوست‌کنده و حلقه‌حلقه شده
۱ لیوان روغن مایع سرخ‌کردنی
۱ عدد فلفل دلمه‌ای که دانه‌های آن جدا شده و نگینی خرد شده باشد
۱ قاشق غذاخوری روغن زیتون
۳ قاشق غذاخوری زعفران دم‌کرده
نمک، فلفل سیاه، پودر زنجبیل و زردچوبه به مقدار لازم
برنج زعفرانی برای سرو

 

طرز تهیه اکبر جوجه

طرز تهیه اکبر جوجه

طرز تهیه

۱. ۲ عدد از لیموترش‌ها را نصف کنید و پس از جدا کردن هسته‌های آن‌ها، آب آن‌ها را بگیرید

و داخل یک کاسه متوسط بریزید. کمی نمک و فلفل سیاه هم به آن اضافه کنید.

۲. فلفل دلمه‌ای‌های خردشده، روغن زیتون و ۱ قاشق غذاخوری زعفران دم‌کرده را به مواد قبل اضافه کنید و هم بزنید.

سپس جوجه مرغ را داخل کاسه بیندازید و آن را کامل به مواد آغشته کنید.

روی جوجه مرغ را سلفون بکشید و به‌مدت ۴ ساعت در یخچال قرار دهید تا کاملا مزه‌دار شود.

۳. یک قابلمه را پر از آب سرد کنید و آن را روی حرارت بالای گاز قرار دهید.

زردچوبه، زنجبیل، فلفل سیاه و نمک را به آب اضافه کنید.

۴. هویج‌های حلقه‌حلقه شده و پیاز را داخل قابلمه بریزید و صبر کنید تا آب به جوش بیاید.

سپس ۲ قاشق غذاخوری زعفران دم‌کرده را به‌همراه جوجه مرغ مزه‌دار شده به آب جوش اضافه کنید.

سپس اجازه دهید که آب دوباره به جوش بیفتد.

حدود ۱۰ دقیقه پس از به جوش‌آمدن آب، جوجه را از آب دربیاورید و داخل آبکش قرار دهید تا آب اضافه آن کشیده شود.

۵. در یک قابلمه دیگر به‌قدری روغن سرخ‌کردنی بریزید که مرغ بتواند به‌طور کامل در آن غوطه‌ور شود.

قابلمه را روی شعله کم گاز بگذارید تا روغن کاملا گرم شود.

جوجه را داخل روغن بیندازید و در قابلمه را ببندید تا آب بیندازد و با بخار آب و روغن، کاملا سرخ و مغزپخت شود.

۶. برای تهیه سس مخصوص، رب انار، گردو و سیر رنده‌شده و روغن زیتون را با هم مخلوط کنید و در یک کاسه کوچک بریزید.

سپس برای رقیق شدن آن، زعفران دم‌کرده را به آن اضافه کنید.

۷. اکبر جوجه را با برنج زعفرانی و سس مخصوص سرو کنید.

نکات مهم در طبخ اکبر جوجه

 

مهم‌ترین تفاوت اکبر جوجه با جوجه زعفرانی در این است که این غذا پیاز و زعفران ندارد،

اما شما می‌توانید برای خوش‌طعم کردن اکبرجوجه، طبق دستور تهیه بالا به آن، پیاز و زعفران اضافه کنید.

جوجه حتما باید با پوست، پخته و سرخ شود.

برای تهیه اکبر جوجه اصیل مازندرانی، باید از جوجه مرغ یکماهه استفاده کنید.

در غیر این صورت برای طبخ این غذا، از مرغ کوچک استفاده کنید.

قبل از سرخ کردن جوجه، حتما خرده‌های پیاز را از آن جدا کنید، زیرا پیاز خیلی زود می‌سوزد

و بر طعم و زیبایی ظاهری اکبر جوجه تاثیر منفی می‌گذارد.

در میانه زمان سرخ شدن اکبر جوجه، می‌توانید به آن، زعفران دم‌کرده، نمک،

فلفل سیاه و کمی آبلیمو اضافه کنید تا مزه بهتری به خود بگیرد.

در حین سرخ شدن جوجه، کف‌هایی که روی روغن جمع می‌شود را با قاشق جمع کنید.

اگر می‌خواهید که جوجه کاملا سرخ شود، می‌توانید آن را از روغن دربیاورید

و در سینی فر به‌مدت ۵ تا ۶ دقیقه در فر بپزید یا آن را به‌مدت ۵ دقیقه در کره تفت دهید.

جوجه باید به‌مدت ۱ تا ۲ ساعت در روغن، روی حرارت کم پخته و سرخ شود.

اگر از یک جوجه کامل استفاده می‌کنید، حتما آن را به دو قسمت تقسیم کنید.

فراموش نکنید زمانی که جوجه پخته شد، حتما آن را برگردانید تا همه قسمت‌های آن سرخ شود.

روغن سرخ‌کردنی، بهترین گزینه برای طبخ اکبر جوجه است، زیرا به‌راحتی نمی‌سوزد و کمتر جذب جوجه می‌شود.

برخی از افراد، اکبر جوجه را با شیر درست می‌کنند.

در این روش، ابتدا باید جوجه را با آب، شیر، پیاز حلقه‌شده، سیر، نمک و فلفل روی گاز بگذارید تا نیم‌پز شود.

سپس در یک ماهیتابه گود روغن بریزید و جوجه‌ها را در روغن داغ بیندازید.

حرارت را کم کنید و و بگذارید کامل سرخ شود.

برنجی که با اکبرجوجه سرو می‌شود، پلو زعفرانی کته است.

برای پخت این پلو، وقتی که آب برنج در حال حباب‌زدن است، زعفران دم‌کرده را اضافه کنید.

شما می‌توانید از رب انار خالی به‌عنوان سس استفاده کنید.

شما می‌توانید رب انار را در کره تفت دهید و سپس در کنار اکبر جوجه سرو کنید.

نوشته های مشابه

یک دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

7 − چهار =

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا