طرز تهیه نان شیر مال
طرز تهیه نان شیر مال
نان شیرمال یکی از انواع نان های سنتی و بسیار پرطرفدار ایرانی است که به عنوان صبحانه و عصرانه مصرف می شود.
مواد لازم
آرد نانوایی ۴۰۰ گرم
شیر نصف پیمانه
آب نصف پیمانه
شکر ۱۲۰ گرم
پودر مخمر فوری ۱٫۵ قاشق سوپخوری
تخم مرغ ۱ عدد
روغن مایع ¾ پیمانه
نمک نصف قاشق چایخوری
طرز تهیه نان شیر مال
طرز تهیه
مرحله اول
برای تهیه نان شیرمال خانگی ابتدا فر را با حرارت ۱۸۰ درجه سانتیگراد روشن می کنیم تا فر گرم شود،
یک کاسه فلزی را هم تا نیمه پر از آب می کنیم و داخل فر قرار می دهیم.
حالا خمیر مایه را به همراه ۱ قاشق غذاخوری شکر و آب ولرم با هم در یک کاسه مخلوط می کنیم.
مرحله دوم
حالا درب ظرف حاوی خمیر مایه را می بندیم و کنار می گذاریم تا حباب بزنه و عمل بیاد.
حدودا سه تا پنج دقیقه برای عمل آمدن خمیر مایع کافی است.
حالا یک ظرف گود و جادار انتخاب می کنیم و تخم مرغ را به همراه شکر، شیر ولرم و نمک را داخلش می ریزیم.
مرحله سوم
حالا نصف آرد را به همراه خمیر مایه به ظرف اضافه می کنیم و خوب مخلوط می کنیم تا مواد یکدست شوند.
در ادامه روغن را اضافه می کنیم و کم کم آرد باقیمانده را اضافه می کنیم تا خمیر جمع شود و حالت منسجم پیدا کند.
مرحله چهارم
در این مرحله روی یک سطح صاف مقداری آرد می پاشیم، سپس خمیر را روی سطح صاف ۱۰ دقیقه ورز می دهیم.
اگر حین ورز دادن خمیر کمی سفت شد می توانید کمی شیر ولرم به آن اضافه کنید تا حالت خشکی خمیر از بین برود.
مرحله پنجم
پس از اینکه ورز دادن خمیر به پایان رسید، باید خمیر داخل ظرفی قرار بدهیم که حجمش دو برابر حجم خمیر باشد.
ابتدا ظرف را با روغن چرب می کنیم سپس خمیر را داخل ظرف قرار می دهیم
ور وی درب ظرف را یک پارچه تمیز یا سلفون می کشیم.
مرحله ششم
در این مرحله خمیر را باید یک جای گرم قرار بدهیم تا عمل بیاید.
حدود یک ساعت بعد خمیر باید دو یرایر شده باشد، حالا خمیر را با فشار دست کمی ورز می دهیم
تا هوا گیری شود، سپس به چونه ۱۰۰ گرمی تقسیم می کنیم.
مرحله هفتم
چونه ها رو به می توانید با وردنه کمی صاف کنید یا به صورت لوله ای شکل بدهید و ببافید.
این مرحله به سلیقه خودتا بستگی دارد، پس از اینکه خمیر شکل داده شده را داخل سینی فر چیدیم،
رومال می زنیم و کنجد می پاشیم.
مرحله هشتم
پس از اینکه رومال زدیم، سینی فر را داخل فر که از قبل گرم کرده ایم قرار می دهیم.
حدود ۲۰ دقیقه زمان نیاز هست تا نان ها اماده شوند.
پس از گذشت این مدت اگر روی نان ها طلایی نشده بود گریل را روشن کنید تا روی نان ها هم طلایی شود.