طرز تهیه جوجه کباب زعفرانی
طرز تهیه جوجه کباب زعفرانی
جوجه کباب زعفرانی یکی از غذاهای خوشمزه و لذیذ ما ایرانی ها که از جمله غذاهای بین المللی نیز بوده
و در هر رستورانی جزء منوهای غذایی آن می باشد و طرفداران زیادی هم دارد.
این غذا بسیار آسان و سریع تهیه و به دو صورت تابه ای و زغالی پخت می شود
مواد لازم
🔹مرغ ۱ کیلوگرم
🔹پیاز متوسط خلال شده ۲ عدد
🔹نمک و فلفل به مقدار لازم
🔹سیر پوره شده ۲ حبه
🔹ماست ۳ قاشق سوپ خوری
🔹آب لیمو ترش ۱ قاشق سوپ خوری
🔹زعفران (محلول) ۱/۲ قاشق چای خوری
🔹روغن زیتون یا مایع ۳ قاشق سوپ خوری
🔹زردچوبه ۱/۸ قاشق چای خوری
🔹ادویه مخلوط همراه با تخم گشنیز پودر شده ۱ قاشق چای خوری
🔹لیمو ترش ورقه شده ۱ عدد
طرز تهیه جوجه کباب زعفرانی
طرز تهیه
۱ مرغ را آماده کنید.
۲ ابتدا پیاز خلال شده را در کاسه ای بریزید و نمک را به آن اضافه کنید
به وسیله ی نوک انگشتان پیاز و نمک را با هم کنید تا پیاز لیز شود،
۳ سپس سیر پوره شده را اضافه کرده و به هم بمالید. ماست، فلفل، آب لیموترش، محلول زعفران غلیظ شده،
روغن، زردچوبه، ادویه مخلوط همراه با تخم گشنیز پودر شده و ورقه های لیموترش
را هم اضافه کرده و با دست مواد را هم مخلوط کنید.
۴ سپس قطعات مرغ خرد شده را به مایه افزوده و کاملاً با هم مخلوط کنید.
روی ظرف را پوشانده و یک شب تا صبح در یخچال قرار دهید
۵ هنگام کباب کردن ابتدا سس مایونز، سرکه، سس گوجه فرنگی، سیر پوره شده، نمک و فلفل را با هم مخلوط کرده
و مایه ی به دست آمده را روی جوجه ها ریخته و با جوجه ها مخلوط کنید.
سپس قطعات را از هم تفکیک کرده و جداگانه به سیخ بکشید،
۶ به این صورت که سینه ها، فیله مرغ، قطعات ران، بازو و بال مرغ باید جداگانه به سیخ های جدا کشیده شوند،
زیرا زمان کباب کردن هر قسمت، متفاوت از بقیه می باشد. فیله و سینه مرغ زودتر ولی ران مرغ دیرتر کباب می شود.
۷ می توانید سینی فر را با فویل بپوشانید و روی فویل را چرب کنید، سپس سیخ های آماده
یا تکه های مرینت شده مرغ را بدون سیخ روی فویل بچینید و
سس مخصوص پوشش دادن را با برس روی قطعات بکشید.
۸ ر را از قبل با دمای ۳۷۵ درجه فارنهایت (۱۹۰ درجه ی سانتی گراد) گرم کرده
و سینی را در طبقه ی وسط فر بگذارید و جوجه ها را به مدت ۲۰ دقیقه کباب کنید.
۹ در صورت تمایل می توانید اواخر طبخ روی جوجه ها را مخلوط با کره آب شده
و محلول زعفران پوشش داده و بعد از ۵ دقیقه از فر خارج کنید.
۱۰ همچنین می توانید سیخ های کباب را روی آتش زغال کباب کنید
یا قطعات جوجه را با کباب پز درپوش دار و روی شعله گاز تهیه کنید،
ولی جوجه کباب روی آتش زغال لذت خاصی دارد.
۱۱ سیخ های جوجه کباب را در ظرف سرو قرار داده
و با گوجه فرنگی، لیموترش، چلو و یا پلو تزئین کرده و سرو کنید.
طرز تهیه جوجه کباب زعفرانی