طرز تهیه کوفته تبریزی
کوفته تبریزی یکی از معروف ترین و لذیذترین غذاهای خطه آذربایجان میباشد
که در این بخش برای شما طرز تهیه “کوفته تبریزی” با گوشت چرخ کرده را آماده کرده ایم.
مواد لازم
🔹گوشت چرخ کرده نیمه چرب ۲۵۰ تا ۳۰۰ گرم
🔹لپه ۴ قاشق غذاخوری
🔹برنج ۵ قاشق غذاخوری
🔹تخم مرغ ۱ عدد
🔹پیاز ۲ عدد
🔹سبزی معطر به دلخواه ۲ قاشق غذاخوری
🔹رب گوجه فرنگی ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری
🔹زردچوبه ۲ قاشق غذا خوری
🔹پودر جوز هندی ۱/۲ قاشق چایخوری
🔹پودر فلفل سیاه ۱/۲ قاشق چایخوری
🔹نمک به میزان لازم
طرز تهیه کوفته تبریزی
طرز تهیه
برای تهیه کوفته تبریزی اول باید لپه را جداگانه در آب بپزید تا کاملا پخته شود.
برنج را بشوید و کمی خیس دهید بعد در ظرفی مناسب با مقداری آب و نمک روی حرارت بالا قرار میدهیم تا بجوشد.
و آب آن کاملا کشیده شود پس از آنکه آب برنج کشیده شد آنرا کنار بگذارید تا سرد شود.
بعد از این مرحله ، یک عدد پیاز را رنده کنید و آب آن را بگیرید و به همراه لپه پخته شده
و گوشت چرخ کرده داخل غذاساز بریزید تا کاملا باهم میکس شوند.
و بعد از میکس کامل ،مواد را به داخل ظرف بزرگتری منتقل میکنیم
و به آن سبزی معطر تازه یا خشک شده ، تخم مرغ ها ، برنج نیمه پز ، نمک – فلفل – زردچوبه و جوز هندی رنده شده
اضافه میکنیم و با دست خوب ورز میدهیم .
مواد را آنقدر ورز دهید تا زمانی که حالت چسبندگی پیدا کند و به دست بچسبد.
پس از ورز دادن کامل و انسجام گرفتن مواد، آن را کنار بگذارید و با یک کیسه فریزر روی آن را بپوشانید.
سپس به مدت یک ساعت در یخچال قرار دهید
مرحله تهیه سس کوفته تبریزی
برای تهیه سس کوفته در یک قابلمه ، یک عدد پیاز مانده را ریز خرد کنید
و با کمی روغن تفت دهید تا پیاز ها نیمه طلایی شوند.
در هنگام تفت پیاز به آن کمی زرد چوبه بزنید تا خوشرنگ تر و خوش طعم تر شود.
بعد از آن رب گوجه فرنگی را به پیازها اضافه کنید و کاملا تفت دهید تا رنگ رب باز شود.
کمی نمک و فلفل سیاده هم اضافه کنید.
بعد از آن یک تا یک و نیم پیمانه آب درداخل ظرف بریزید و در ظرف را بگذارید تا روی حرارت بالا به جوش بیاید.
و بعد از به جوش آمدن حرارت زیر ظرف را کم کنید.
جلوگیری از وا رفتن کوفته تبریزی
هنگام درست کردن کوفته ها ،مواد آن را یکبار دیگر ورز دهید
و به اندازه یک پرتقال از مواد بردارید و به صورت یک گلوله بزرگ در بیاورید.
باید در حین شکل دادن کوفته ها دستتان را با آب خیس کنید تا کوفته ها به دستتان نچسبد.
و نیز نباید روی کوفته ها هیچ ترکی داشته باشد.
سپس کوفته های آماده شده را دونه دونه داخل ظرف سس قرار میدهیم ، حرارت را کم میکنیم
و با ملاقه مقداری از سس را روی کوفته ها میریزیم تا رنگ کوفته تغییر کند
و بعد بقیه کوفته ها را به همین شکل داخل ظرف سس قرار دهید.
سس باید تا نیمه های کوفته ها را بپوشاند.
درب ظرف را ببندید تا کوفته ها در آب سس بجوشند.
اجازه دهید کوفته ها به مدت ۴۰ دقیقه با حرارت کم بپزند و در این حین چند باری سعی کنید
آب سس را روی کوفته ها بریزید تا قسمت رویی کوفته ها خشک نشود
و یا اگر کوفته ها کوچکتر بود میتوانید به آرامی کوفته ها را برگردانید.
به همین راحتی کوفته تبریزی های شما آماده شده فقط دقت کنید
بعد از پخت کوفته ها آنها را در آب سسش نگه ندارید چون ممکن است وا برود و خراب شود.
خیلی ها هم وسط کوفته زرده تخم مرغ آب پزشده ، زرشک ، گردو و یا آلو میریزند
که دلبخواهیست و اگر دوست داشتید میتوانید آلو و زرشک را خیس دهید
و از همه مواد گفته شده مقداری وسط کوفته قرار دهید و یا یکی از آنها را مثلا فقط آلو بگذارید ،
که این کار کاملا سلیقه ایست و یا میتوانید مثل ما ساده تهیه کنید.