انواع پلو

طرز تهیه سماق پلو

طرز تهیه سماق پلو

سماق پلو” از غذاهای محلی کشور عزیزمان ایران است و به دلیل خواص بسیاری که سماق دارد،محبوب واقع شده است.
میتوانید آب لبو را از سماق پلو حذف کنید

مواد لازم

🔹برنج ۴ پیمانه
🔹آب لبو ۱/۲لیوان
🔹پیاز ۱ عدد
🔹سیر ۱ حبه
🔹گوشت چرخکرده ۳۰۰ گرم
🔹پودر سوخاری ۳ قاشق غذاخوری
🔹نمک و فلفل به میزان کافی
🔹زردچوبه و زعفران به میزان لازم
🔹سماق ۴-۵ قاشق غذاخوری

طرز تهیه سماق پلو

طرز تهیه سماق پلو
طرز تهیه

برنج را از یک ساعت قبل خیس کنید.

لبو را پوست گرفته با مقداری اب بپزید تا در انتها نصف لیوان اب لبوی خوش رنگ بدست بیاید.

پیاز و سیر را رنده ریز کرده با گوشت مخلوط کنید.
پودر سوخاری، نمک و ادویه جز سماق و زعفران را اضافه کرده و خوب ورز دهید.
بگذارید داخل یخچال نیم ساعت بماند.

برنج را روی حرارت بگذارید.
کمی زودتر از همیشه (وقتی هنوز کامل جا نیوفتاده) آبکش کنید.
اگر خواستید ته قابلمه تهدیگ بگذارید بعد مقداری پلو بریزید سپس مقداری سماق بپاشید و کمی اب لبو.
برنج را با این مواد مخلوط کنید دوباره برنج سفید و دوباره سماق و اب لبو تا انتها در اخر کمی سماق بپاشید
و در قابلمه را بگذرید و اجازه بدهید دم بکشد.

گوشت ها را به شکل کوفته قلقلی ریز در بیارید. داخل تابه با مقدار خیلی کم روغن سرخ کنید.
از شعله ملایم استفاده کنید تا گوشت اب پس بدهد و سرخ شود .

بعد از دم  کشیدن برنج، آن را داخل دیس بکشید.
کمی از پلو را جدا با اب لبو و اب زعفران رنگین کنید
روی پلو پخش کنید و کوفته های قلقلی را روی آن بچینید.

نکته:

میتوانید آب لبو را از سماق پلو حذف کنید
و فقط از زعفران استفاده کنید (البته به خاطر خواص لبو توصیه نمیشود.)

سماق پلو را میتوانید به شکل های مختلفی تزیین کنید
و همراه با ماست یا ترشی و سبزی خوردن سرو نمایید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

18 − هجده =

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا