انواع پلو

طرز تهیه لوبیا پلو

طرز تهیه لوبیا پلو

همه‌ی ما ایرانی‌ها لوبیا پلو را دوست داریم، اما احتمالا پیش آمده لوبیا پلویی را بخوریم
که شفته شده و اصلا خوشمزه نبوده.
پختن لوبیا پلوی مجلسی و خوشمزه فوت و فن خاص خودش را دارد.

مواد لازم

🔹لوبیا سبز نیم ‌پز: ۴۰۰ گرم
🔹برنج ایرانی: ۴ پیمانه
🔹گوشت سردست بدون چربی گوسفندی: ۳۵۰ گرم
🔹پیاز: ۲ عدد بزرگ
🔹رب گوجه فرنگی: ۳ قاشق غذاخوری
🔹پودر زعفران: به میزان لازم
🔹لواشک زرشک: به میزان لازم
🔹نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، پودر کاری،
🔹زیره‌ی سبز، پودر دارچین و چوب دارچین: به میزان لازم

طرز تهیه لوبیا پلو

طرز تهیه لوبیا پلو

طرز تهیه

پیازها را به صورت نگینی خرد کنید.
یک سوم پیاز را با کمی روغن در قابلمه تفت دهید تا کمی سبک شود.
سپس گوشت را به پیاز اضافه کنید و تفت دهید تا جایی که گوشت مانند تصویر تغییر رنگ دهد و آب آن کشیده شود.
در این لحظه ادویه و چوب دارچین را اضافه کنید و تفت دهید تا بوی خامی ادویه‌ها از بین برود.
تا جایی که روی گوشت را بپوشاند آب جوش به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید
به مدت ۲ ساعت با در بسته کاملا بپزد.

میزان آب باید به اندازه‌ای باشد که در انتهای پخت هیچ آبی در قابلمه باقی‌ نماند.

زمانی که گوشت در حال پختن است، مابقی پیاز را با روغن بیشتری در تابه تفت دهید.
اجازه دهید پیاز کمی طلائی شود، سپس ادویه و رب گوجه فرنگی را به آن اضافه کنید و باهم تفت دهید.

وقتی رب گوجه فرنگی رنگ داد، لواشک زرشک را خرد و به تابه اضافه کنید.
اجازه دهید لواشک‌ها در مواد حل شوند.
چیزی در حدود یک مربع ۱۰ در ۱۰ سانتی‌متری از لواشک برای این میزان مواد کافی است.
البته بسته به میزان ترشی لواشک ممکن است ترجیح دهید مقدار کمتر یا بیشتری از آن استفاده کنید.

لوبیاهای نیم‌پز شده را به مایه‌ی لوبیا پلو اضافه کنید و با مواد دیگر تفت دهید.
وقتی گوشت کاملا پخت و آب آن کشیده شد، چوب دارچین را از قابلمه خارج کنید.
گوشت را به مایه‌ی لوبیا پلو اضافه و میزان نمک آن را اندازه کنید.
اگر نیاز بود کمی دیگر لواشک به مواد اضافه کنید.

زمانی که مایه‌ی لوبیا پلو حاضر شد، برنجی را که از ۳ ساعت قبل خیساندید در آب جوش بریزید تا بپزد.

فراموش نکنید چون مایه‌ی لوبیا پلو آب دارد، برنج را باید خام‌تر از حالت عادی آبکش کنید.

ته‌دیگ مورد نظرتان را کف قابلمه قرار دهید.
یک لایه برنج و سپس یک لایه مایه‌ی لوبیا پلو در قابلمه بریزید.
کمی برنج روی مایه اضافه کنید و روی آن پودر زعفران و کمی پودر دارچین بپاشید.
دوباره مقداری برنج بریزید و مراحل قبل را تا تمام شدن مواد تکرار کنید.
دقت کنید که حتما باید پودر زعفران را روی برنج بپاشید و
روی آن دوباره برنج بریزید تا زعفران به خوبی رنگ باز کند.
لوبیا پلو را دم بگذارید.
اگر نیاز بود می‌توانید خیلی کم آب دور برنج بریزید تا زودتر بخار در قابلمه بپیچد.

اگر دوست داشتید می‌توانید در انتهای پخت روی برنج کمی روغن داغ بدهید

و سپس لوبیا پلو را سرو کنید.

نوش جان!

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هفده − پنج =

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا