آبگوشت

طرز تهیه دیزی سنگی

طرز تهیه دیزی سنگی

آبگوشت، شوربا یا دیزی سنگی از غذاهای محبوب ما ایرانی هاست.
غذایی که همه اعضای خانواده را دور هم جمع می کند.
در بعضی مناطق به آن پیتی هم می گویند.
دیزی سنگی از آن غذاهایی است که باید ظهر جمعه و در تعطیلات خورد.
بعد از خوردنش هم در کناری نشست و چایی قند پهلویی نوش جان کرد.
دیزی را در ظرف های مختلفی می پزند و سرو می کند.
با این وجود، آن دیزی که در دیگ سنگی پخته می شود طعمی دیگر دارد.

مواد لازم

🔹گوشت گوسفندی با استخوان :۱ کیلو
🔹دنبه :۳۰۰ گرم
🔹لپه :یک فنجان سرخالی
🔹پیاز متوسط :یک عدد
🔹مغز لیمو عمانی :یک قاشق سوپخوری
🔹آب گوجه فرنگی :یک فنجان
🔹رب گوجه فرنگی  :یک قاشق سوپخوری
🔹سیب زمینی:۵ عدد
🔹نمک و فلفل :به مقدار لازم

طرز تهیه دیزی سنگی

طرز تهیه دیزی سنگی

طرز تهیه

گوشت و دنبه را پس از شستن ۱۰ قسمت کرده و آن را سرخ کنید تا طلایی شود.

پیاز را در روغن سرخ نمایید و لپه خیس داده شده را به پیاز اضافه کرده و لپه را هم کمی تفت دهید.

گوشت سرخ شده را با ۴ لیوان آب، زردچوبه، لپه و پیاز داغ با شعله ملایم بپزید.
سپس مغز لیمو عمانی را به آبگوشت اضافه کنید.

در اواخر طبخ ۵ تا ۶ عدد سیب زمینی را پوست گرفته و با کمی نمک، فلفل و زردچوبه به غذا اضافه می کنیم.

بعد هم آب گوجه فرنگی و رب گوجه فرنگی را به آن اضافه کنید.
نان سنگک، پیاز، دوغ، سبزی خوردن در کنارش فراموش نشود.

فوت و فن پخت

برای خوشمزه تر شدن و لذیذتر شدمن آبگوشت

و دیزی سنگی به جای روغن از دنبه گوسفند استفاده کنید.

و پس از آماده شدن دیزی سنگی دنبه ها را بکوبید و مقداری از آن را روی هر ظرفی بریزید.

برای پخت گوشت نمک راهمیشه در انتهای پخت دیزی سنگی بریزید .

هر چقدر زمان پخت دیزی سنگی بیشتر باشد، آبگوشت آن خوش رنگ تر و لعاب دار تر میشود.

دقت کنید همیشه از ابتدا مقدار آبی که برای تهیه دیزی سنگی استفاده میکنید

به اندازه کافی باشد و در فاصله پختن گوشت به آن آب اضافه نکنید.

چون طعم و مزه واقعی آبگوشت از بین میرود.

حبوبات را از چند ساعت قبل خیس دهید و چند بار آب آن را عوض کنید تا میزان نفخ آن کاهش یابد.

رب گوجه فرنگی را قبل از اضافه کردن حتما سرخ کنید تا بوی خامی آن از بین برود.

و اگر مقداری زعفران هم به آن اضافه کنید خوش رنگ تر میشود.

برای اینکه آبلیمو در اثر جوشیدن تلخ نشود در هنگام سرو کردن آبگوشت آن را روی غذا بریزید.

برای اینکه دیزی طعم لذیذتر ی پیدا کند از چوب دارچین در تهیه آن استفاده کنید.

گوشت گردن بخاطر لطافت و روغنی که روی آبگوشت می اندازد بهترین گوشت توصیه شده برای آبگوشت است.

در کنار آبگوشت سبزی خوردن به خصوص برگ های تازه نعناع میل کنید تا به هضم غذا کمک کند.

برای خوشمزه تر شدن آبگوشت ،بهتر است اجازه دهید این غذا از شب تا صبح با حرارت خیلی ملایم به آرامی بپزد.

هنگام اضافه کردن سیب زمینی ها مقداری زعفران هم به آبگوشتتان اضافه کنید تا عطر آن بیشتر شود.

اگر مایل به اضافه کردن لیمو عمانی در آبیگوشت بودید حتما آن را بعد از سوراخ کردن و در آب خیس کردن

در اواخر پخت آبگوشت  اضافه کنید تا باعث تلخی دیزی نشود.
بجای گوجه فرنگی تازه میتوان از گوجه فرنگی خشک شده هم استفاده کرد.
زیر پوست سیب زمینی ویتامین های فراوانی وجود دارد که با پوست کندن از بین میرود.
به همین خاطر سیب زمینی ها را خوب بشویید و به همراه پوستش در دیزی بریزید.
دیزی را میتوانید روی زغال هم بپزید.
و اجازه دهید ۳ ساعتی ظرف های دیزی روی زغال بمانند تا خوب پخته شوند.

نوشته های مشابه

یک دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا