طرز تهیه چای ماسالا
طرز تهیه چای ماسالا
چای ماسالا یک چای هندی است که در سراسر جهان به شکلهای مختلفی درست میشود.
این چای از ترکیب ادویه، گیاهان و حتی میوه و سبزیجات در آب جوش تهیه میشود
و مناسب برای عصرانه در روزهای سرد زمستانی یا رفع خستگی است.
مواد لازم
🔹چوب دارچین ۱ عدد
🔹هل سبز ۷ عدد
🔹دانه فلفل سیاه ۱ قاشق غذاخوری
🔹میخک ۳ عدد
🔹آب ۲ و ۱/۲ پیمانه
🔹زنجبیل رنده شده ۲ قاشق غذاخوری
🔹چای سیاه ۳ قاشق غذاخوری
🔹شیر غیر لبنی (شیر جو، شیر نارگیل و…) ۲ پیمانه
🔹شیرین کننده (استویا یا شکر ) به میزان دلخواه
طرز تهیه چای ماسالا
طرز تهیه
۱- ابتدا چوب دارچین، هل، دانه های فلفل سیاه و میخک را داخل ظرفی محکم بریزید
و با هاون بکوبید تا خرد شوند.
۲- زنجبیل ها را رنده کنید و به همراه ادویه های خرد شده و آب داخل قابلمه بریزید
و روی حرارت زیاد قرار دهید تا به جوش بیاید.
بعد از جوشیدن مواد، کمی حرارت را کم کنید و اجازه دهید به مدت حدود ۱۵ دقیقه روی حرارت متوسط بماند
تا حجم آن به میزان ۱/۳ کمتر شود.
۳- چای سیاه و شیر غیر لبنی را به مواد اضافه کنید، مقدار حرارت را کم کنید
و اجازه دهید به مدت حدود ۵ دقیقه به همراه سایر مواد بجوشند.
سپس حرارت را خاموش کنید و اجازه دهید این چای چند دقیقه دم بکشد و غلیط شود.
۴- قبل از سرو چای ماسالا، آن را داخل توری بریزید و مواد را فشار دهید
تا عصاره ی آن ها به خوبی خارج شود و چای غلیط شود.
سپس شیرین کننده های مورد نظر (ترجیحا استویا) را به این چای اضافه کنید و از نوشیدن آن لذت ببرید.
نکات کلیدی تهیه چای ماسالا
– برای خرد کردن ادویه ها می توانید به جای هاون از ته یک قابلمه سنگین استفاده کنید.
دقت کنید که هدف پودر کردن و آسیاب کردن ادویه ها نیست!
می توانید ادویه های چای ماسالا را خرد کنید و داخل شیشه بریزید تا آن را آماده داشته باشید
و فقط با ریختن آب جوش، شیر، چای سیاه و شیرین کننده داخل آن، به سرعت چای را آماده کنید.
– اگر از طرفدارهای مزه ی تند زنجبیل برای چای نیستید، می توانید
به جای رنده کردن زنجبیل آن ها را برش بزنید و خرد کنید تا طعم آن را کمتر و ملایم تر کنید.
– می توانید برای آسان تر شدن کار، از چای سیاه کیسه ای استفاده کنید.
– انتخاب مواد اولیه ی چای ماسالا تا حدودی اختیاری است.
مثلا می توانید به دلخواه از جوز هندی و رازیانه در این چای نیز استفاده کنید.
– اگر طرفدار نوشیدن چای سرد هستید، در صورت تمایل می توانید این چای را به صورت سرد نیز بنوشید.
– باقی مانده ی چای ماسالا را دور نریزید! می توانید این چای را به مدت ۴ روز در یخچال نگهداری کنید.
آن را داخل شیرجوش یا قابلمه ای کوچک بریزید و مجددا روی گاز قرار دهد تا گرم شود.