نوشیدنی گرمنوشیدنی ها

طرز تهیه چای ماسالا

طرز تهیه چای ماسالا

چای ماسالا یک چای هندی است که در سراسر جهان به شکل‌های مختلفی درست می‌شود.
این چای از ترکیب ادویه، گیاهان و حتی میوه و سبزیجات در آب‌ جوش تهیه می‌شود
و مناسب برای عصرانه در روز‌های سرد زمستانی یا رفع خستگی است.

مواد لازم

🔹چوب دارچین ۱ عدد
🔹هل سبز ۷ عدد
🔹دانه فلفل سیاه ۱ قاشق غذاخوری
🔹میخک ۳ عدد
🔹آب ۲ و ۱/۲ پیمانه
🔹زنجبیل رنده شده ۲ قاشق غذاخوری
🔹چای سیاه ۳ قاشق غذاخوری
🔹شیر غیر لبنی (شیر جو، شیر نارگیل و…) ۲ پیمانه
🔹شیرین کننده (استویا یا شکر ) به میزان دلخواه

طرز تهیه چای ماسالا

 

طرز تهیه چای ماسالا

طرز تهیه

۱- ابتدا چوب دارچین، هل، دانه های فلفل سیاه و میخک را داخل ظرفی محکم بریزید
و با هاون بکوبید تا خرد شوند.

۲- زنجبیل ها را رنده کنید و به همراه ادویه های خرد شده و آب داخل قابلمه بریزید
و روی حرارت زیاد قرار دهید تا به جوش بیاید.
بعد از جوشیدن مواد، کمی حرارت را کم کنید و اجازه دهید به مدت حدود ۱۵ دقیقه روی حرارت متوسط بماند
تا حجم آن به میزان ۱/۳ کمتر شود.

۳- چای سیاه و شیر غیر لبنی را به مواد اضافه کنید، مقدار حرارت را کم کنید
و اجازه دهید به مدت حدود ۵ دقیقه به همراه سایر مواد بجوشند.
سپس حرارت را خاموش کنید و اجازه دهید این چای چند دقیقه دم بکشد و غلیط شود.

۴- قبل از سرو چای ماسالا، آن را داخل توری بریزید و مواد را فشار دهید
تا عصاره ی آن ها به خوبی خارج شود و چای غلیط شود.

سپس شیرین کننده های مورد نظر (ترجیحا استویا) را به این چای اضافه کنید و از نوشیدن آن لذت ببرید.

نکات کلیدی تهیه چای ماسالا

– برای خرد کردن ادویه ها می توانید به جای هاون از ته یک قابلمه سنگین استفاده کنید.
دقت کنید که هدف پودر کردن و آسیاب کردن ادویه ها نیست!
می توانید ادویه های چای ماسالا را خرد کنید و داخل شیشه بریزید تا آن را آماده داشته باشید
و فقط با ریختن آب جوش، شیر، چای سیاه و شیرین کننده داخل آن، به سرعت چای را آماده کنید.

– اگر از طرفدارهای مزه ی تند زنجبیل برای چای نیستید، می توانید
به جای رنده کردن زنجبیل آن ها را برش بزنید و خرد کنید تا طعم آن را کمتر و ملایم تر کنید.

– می توانید برای آسان تر شدن کار، از چای سیاه کیسه ای استفاده کنید.

– انتخاب مواد اولیه ی چای ماسالا تا حدودی اختیاری است.
مثلا می توانید به دلخواه از جوز هندی و رازیانه در این چای نیز استفاده کنید.

– اگر طرفدار نوشیدن چای سرد هستید، در صورت تمایل می توانید این چای را به صورت سرد نیز بنوشید.

– باقی مانده ی چای ماسالا را دور نریزید! می توانید این چای را به مدت ۴ روز در یخچال نگهداری کنید.
آن را داخل شیرجوش یا قابلمه ای کوچک بریزید و مجددا روی گاز قرار دهد تا گرم شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دوازده − 7 =

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا