خورشت

طرز تهیه خورشت ناردون

طرز تهیه خورشت ناردون

خورش ناردون یکی از انواع خورش های محبوب و خوشمزه ایرانی است
که اصالت آن متعلق به شمال کشور می باشد.
این خورش خوشمزه شباهت زیادی به خورش فسنجان دارد
و از خورش های مجلسی شمال کشور محسوب می شود.

مواد لازم

🔹مرغ کامل ۱ عدد
🔹پاپریکا ۱ قاشق چایخوری
🔹پیاز خرد شده ۲ عدد
🔹سیر رنده شده ۴ حبه
🔹رب گوجه فرنگی ۴ قاشق غذاخوری
🔹رب انار ۴ قاشق غذاخوری
🔹آب انار ۲ پیمانه
🔹دانه انار مقداری
🔹گشنیز تازه و خرد شده ۲ قاشق غذاخوری
🔹روغن زیتون ۱ یا ۲ قاشق غذاخوری
🔹روغن کمی
🔹نمک و فلفل به میزان دلخواه

طرز تهیه خورشت ناردون

طرز تهیه خورشت ناردون

طرز تهیه

 

مرحله اول:

ابتدا مرغ را بشویید و به قطعات دلخواه برش بزنید.
سپس در ظرفی با نمک، فلفل و پاپریکا مزه دار کنید
و اجازه دهید تا آماده شدن بقیه مواد استراحت کند تا طعم دار شود.

مرحله دوم:

روغن زیتون را در ماهیتابه بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید.
زمانی که روغن داغ شد مرغ ها را داخل قابلمه قرار دهید و به مدت ۸ دقیقه در روغن سرخ کنید.
سپس تکه های مرغ را خارج کنید و کنار بگذارید.

مرحله سوم:

پیاز ها را خیلی ریز خرد کنید و دانه های انار را جدا کنید.
قابلمه ای را روی حرارت ملایم گذاشته و پیازها را با کمی روغن به مدت ۱۰ دقیقه تفت دهید
تا زمانی که پیازها نرم شوند.
سپس سیر رنده شده، گشنیز خرد شده، دانه های انار، نمک و فلفل را اضافه کنید و ۵ دقیقه دیگر تفت دهید.
(می توانید کمی دانه انار برای تزئین و سرو غذا نگه دارید.)

مرحله چهارم:

رب گوجه فرنگی، رب انار و آب انار را اضافه کرده و خوب هم بزنید تا یک دست شود.
زمانی که مایع به جوش آمد مرغ ها را اضافه کنید.
حرارت را کم کنید و اجازه دهید مرغ ها به مدت ۳۰ الی ۴۵ دقیقه بپزند و خورش جا بیفتد.

مرحله پنجم:

زمانی که مرغ ها کاملا پختند و سس خورش غلیظ شد؛ خورشت آماده سرو است.
خورشت را با دانه های تازه انار تزیین کنید و همراه با برنج یا نان نوش جان کنید.
در کنار این غذا از انواع ترشی نیز میتوان استفاده کرد.

نکات کلیدی تهیه خورشت ناردون :

– اگر اناری که استفاده می کنید خیلی ترش است،
می توانید ۱ قاشق غذاخوری شکر به خورشت اضافه کنید تا طعمی ملس داشته باشید.
البته میزان شکر بستگی دارد که تا چه میزان دوست دارید خورشت شیرین شود.

– استفاده از رب گوجه فرنگی اختیاری است
ولی اگر میخواهید خورشت خوش رنگ تری داشته باشید توصیه می شود.

– اگر خورش ناردون غاز و یا اردک تهیه می کنید
باید یک الی دو حبه سیر بیشتر بریزید و زمان پخت را نیز کمی بیشتر کنید.

– در صورت تمایل به دستور خورش ناردون میتوانید
نصف پیمانه آلو بخارا و یا یک قاشق چایخوری گلپر نیز اضافه کنید.

– این غذا با انار خشک هم تهیه می شود.
اگر از انار خشک استفاده می کنید
باید حتما رب گوجه فرنگی و مقدار بیشتری آب در خورشت بریزید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یک × 2 =

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا