شیرینی ترشیرینی خشکشیرینی عیدقزوین

طرز تهیه شیرینی اتابکی

طرز تهیه شیرینی اتابکی

شیرینی اتابکی یکی از شیرینی های خوشمزه و سنتی استان قزوین هست.
از مزایای این شیرینی اینه که طعمش خیلی شیرین نیست.
این شیرینی را به مدت طولانی می توانید نگهداری کنید.
به مدت یک ماه در جای خنک و حتی تا ۳ ماه داخل فریزر ماندگاری دارد.

مواد لازم

🔹روغن جامد یا صاف قنادی ۱۲۵ گرم
🔹آرد سفید قنادی ۱۲۵ گرم
🔹پودر قند ۱۲۵ گرم
🔹زرده تخم مرغ ۱ عدد
🔹پودر هل ۱/۲ قاشق چایخوری
🔹پودر کاکائو ۱/۲ قاشق غذاخوری
🔹زعفران غلیظ ۱ قاشق چایخوری
🔹آرد برنج ۱۲۵ گرم

طرز تهیه شیرینی اتابکی

طرز تهیه شیرینی اتابکی

طرز تهیه

مرحله اول: الک کردن آرد

برای تهیه این شیرینی مواد اولیه باید به دمای محیط برسند،
بنابراین مواد را یک ساعت قبل از تهیه شیرینی داخل محیط آشپزخانه قرار دهید.
پودر قند و آردها را جداگانه الک کنید و کنار بگذارید.

مرحله دوم: آماده کردن خمیر شیرینی

روغن و پودر قند را داخل یک کاسه ریخته و با یک قاشق کاملا مخلوط کنید.
سپس زرده تخم مرغ را به آن اضافه کرده و مجدد هم بزنید.
ابتدا آرد برنج را روی مواد ریخته و مخلوط کنید، سپس آرد سفید را کم کم اضافه کرده و ورز دهید.
آرد سفید را تاجایی اضافه کنید که خمیر به دست نچسبد.
خمیر را آرام ورز دهید تا منسجم شود، مراقب باشید که به روغن نیفتد.

مرحله سوم: تقسیم کردن خمیر

پس از اینکه خمیر آماده شد، آن را به سه قسمت تقسیم کنید.
به یک قسمت پودر هل اضافه کنید و داخل یک کیسه فریزر بگذارید.
به یک قسمت دیگر زعفران اضافه کرده و آن را نیز داخل کیسه فریزر قرار دهید.
به قسمت سوم نیز پودر کاکائو الک شده را اضافه کرده
و هر سه قسمت خمیر را توی محیط خنک و یا یخچال به مدت ۸ تا ۱۲ ساعت بگذارید تا استراحت کنند.

مرحله چهارم: قالب زدن خمیر

خمیر ها را به صورت جداگانه بین دو عدد کیسه فریزر باز کنید و با هر طرحی که دوست داشتید قالب بزنید.
قطر خمیر به علاقه شما بستگی دارد. داخل سینی فر کاغذ روغنی بگذارید
و شیرینی ها را روی آن بچینید و داخل فری که از قبل روی حرارت ۱۷۰ درجه سانتی گراد گرم کرده اید قرار دهید.
۱۵ تا ۲۰ دقیقه زمان دهید تا شیرینی های اتابکی شما آماده شوند.

بعد از پخت سینی را از فر بیرون آورده و بگذارید تا خنک شوند.

نکات کلیدی برای پخت شیرینی اتابکی

– داخل این شیرینی نمی توان از کره استفاده کرد، زیرا باعث می شود ماندگاری شیرینی کم شده
و همچنین شیرینی شما بو بگیرد و بافتش تغییر کند.

– اگر هنگام کاتر کردن، قالب به شیرینی بچسبد می توانید
هر بار قالب را داخل آرد برنج بزنید و مجدد استفاده کنید.

– چون داخل این شیرینی از آرد برنج استفاده می شود حتما باید به همان اندازه که گفته شده
خمیر شما استراحت کند تا کیفیت شیرینی مطلوب باشد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

8 + بیست =

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا