طرز تهیه خورش مرجو
خورش یکی از غذاهای اصلی در سفره های ایرانی هست که تنوع بسیار زیادی هم داره
مثل خورش قیمه نخود، خورش اناربیج و غیره.
خورش مرجو یا خورش عدس از غذاهای ایرانی محلی و سنتی متعلق به شهر زیبای طالقان هست.
ماده اصلی تشکیل دهنده این خورش اصیل و بی نظیر عدس هست.
مواد لازم
🔹سیب زمینی ۱ عدد
🔹آلو بخارا ۱۰ عدد
🔹عدس ۱ پیمانه
🔹گوشت گوسفندی ۴۰۰ گرم
🔹پیاز ۲ عدد
🔹رب گوجه فرنگی به میزان لازم
🔹نمک، فلفل، زردچوبه و دارچین به میزان لازم
🔹زعفران به میزان لازم
🔹آبغوره به میزان لازم
طرز تهیه خورش مرجو
طرز تهیه
مرحله اول
برای درست کردن خورش مرجو، ابتدا عدس ها را داخل یک کاسه بریزید و روی آن ها را با آب بپوشانید
و بگذارید خیس بخورند. آلو ها را نیز در آب بگذارید تا خیس بخورند.
پیازها را پوست بکنید و به صورت نگینی خرد کنید و کناری بگذارید.
سیب زمینی را نیز پوست بکنید و به شکل دلخواه خرد کنید و کناری بگذارید.
زعفران را هم دم کنید.
مرحله دوم
در این مرحله یک قابلمه متوسط را روی شعله گاز بگذارید تا گرم شود.
سپس مقداری روغن داخل قابلمه بریزید و اجازه دهید تا کمی داغ شود.
حالا پیازهایی که خرد کردید را داخل روغن بریزید و تفت دهید تا پیاز سبک و شفاف شود.
مقداری زردچوبه نیز به پیازها اضافه کنید و تفت دهید تا زردچوبه رنگ پس بدهد.
حالا گوشت هایی که به صورت مکعبی خرد کردید را به پیازها اضافه کنید و تفت دهید تا گوشت تغییر رنگ دهد.
سپس رب گوجه خانگی را نیز در وسط قابلمه بریزید و تفت دهید تا خامی رب گرفته شود
و رنگ باز کند و بعد با گوشت و پیاز خوب مخلوط کنید.
حالا مقداری آب به مواد اضافه کنید و حرارت گاز را ملایم کنید و زمان دهید تا گوشت پخته شود.
مرحله سوم
در اواسط پخت گوشت خورش مرجو، آلوها و عدس را که گذاشته بودید خیس بخورند را از آب خارج کنید
و به بقیه مواد در حال پخت در قابلمه اضافه کنید و در حد مخلوط شدن با بقیه مواد هم بزنید.
سپس سیب زمینی هایی که خرد کردید را نیز به مواد اضافه کنید
و نمک و فلفل و دارچین را نیز به خورش اضافه کنید و اجازه دهید خورش بپزد.
مرحله چهارم
در آخر پخت خورش مرجو، آبغوره و زعفران دم کرده را بنا بر ذائقه خود به خورش مرجو اضافه کنید
و بگذارید خورش خوب جا بیفتد.
سپس به همراه پلوی ساده یا پلو زعفرانی میل کنید.