طرز تهیه باقالی پلو با ماهیچه
باقالی پلو با ماهیچه یکی از انواع غذاهای سنتی و قدیمی ایرانی است
که در میان ایرانیان از جایگاه ویژه ای برخوردار است.
این غذای خوشمزه مانند غذاهایی مثل چلو گوشت ، کباب کوبیده و …
از غذاهای مجلسی ایرانی محسوب می شود که برای مهمانی های خاص از آنها استفاده می شود.
مواد لازم
🔹برنج: ۳ پیمانه
🔹ماهیچه گوسفندی: ۵۰۰ گرم
🔹شوید خشک یا تازه به میزان لازم
🔹باقالی: یک و نیم پیمانه
🔹سیر: ۵ حبه
🔹پیاز: ۳ عدد
🔹زعفران دم کرده: ۲ قاشق غذاخوری
🔹نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم
🔹کره به میزان لازم
🔹چوب دارچین: یک عدد
طرز تهیه باقالی پلو با ماهیچه
طرز تهیه
پیاز ها را خلالی خرد کرده و در قابلمه ای با مقداری روغن و ۲ قاشق غذاخوری کره تفت دهید تا نرم شود.
ماهیچه ها را به پیاز داغ افزوده، حرارت را کم کنید و در قابلمه را بگذارید.
پس از ۱۰ دقیقه ۳ عدد از سیر ها را خرد کرده و در قابلمه بریزید. روی ماهیچه کمی فلفل و زردچوبه بپاشید.
در قابلمه یک چوب دارچین و چند لیوان آب بریزید. دقت کنید که آب روی ماهیچه ها را بپوشاند.
حرارت را کم کنید و حدود ۳ ساعت زمان دهید تا ماهیچه ها پخته و نرم و آب غذا کشیده شود.
در این مدت زمان اگر لازم بود مقداری آب جوش اضافه کنید.
در اواخر پخت، ۲ قاشق غذاخوری زعفران دم کرده در گوشت بریزید.
برنج و باقالی را جداگانه چند ساعت در آب خیس کنید.
چند لیوان آب با کمی روغن و نمک در قابلمه بریزید و روی شعله متوسط بگذارید.
آب که به جوش آمد، برنج را در قابلمه بریزید.
وقتی اطراف برنج کمی نرم شد، آن را آبکش کنید.
در تابه ای مقداری روغن بریزید و باقالی را با ۲ عدد سیر خرد شده، نمک و فلفل تفت دهید.
پس از اینکه باقالی ها کمی نرم شدند، شوید و برنج آبکش شده را به آن ها افزوده و از روی شعله بردارید.
کف قابلمه روغن بریزید و ته دیگ دلخواه (نان لواش، سیب زمینی، کاهو و …) بچینید.
مخلوط برنج و باقالی را در قابلمه بریزید و حرارت را زیاد کنید تا برنج بخار کند.
سپس حرارت را کم کرده، یک لیوان آب و روغن روی برنج بریزید و دمکنی بگذارید تا برنج دم بکشد.
برای تهیه برنج زعفرانی، یک قاشق غذاخوری آب جوش روی مقداری زعفران ساییده شده بریزید.
کمی برنج با آن مخلوط کرده و در زمان سرو باقالی پلو روی آن بکشید.