طرز تهیه شیرینی الماسی
طرز تهیه شیرینی الماسی
شیرینی الماسی یکی از شیرینیهای محبوب ترکیهای است
که به دلیل شکل و فرمش این اسم را برایش انتخاب کردهاند.
تهیه شیرینی الماسی زمانبر نیست و تقریبا هم سادهاست.
این شیدینی معمولا یکی از گرینههایی است که در بین دیگر شیرینیهای نوروزی میدرخشد.
مواد لازم
🔹آرد سفید ۳ و ۱/۲ پیمانه
🔹پودر قند ۱ پیمانه
🔹کره ۲۰۰ گرم
🔹تخم مرغ ۱ عدد
🔹پودر کاکائو ۳ قاشق غذاخوری
🔹شکر برای تزیین
🔹وانیل ۱/۴ قاشق چایخوری
🔹شکلات تخته ای برای تزیین ۱۰۰ گرم
🔹کره یا روغن مایع برای تزیین ۱ قاشق غذاخوری
طرز تهیه شیرینی الماسی
طرز تهیه
مرحله اول: ترکیب کره و پودر قند
یک کاسه بزرگ بردارید.
کره که به دمای محیط رسیده را به همراه پودر قند و یا پودر شکر در آن بریزید.
به کمک همزن برقی، کره و پودر قند را تا حدی مخلوط کنید که یک دست و کرم رنگ شود.
حدود ۷ تا ۹ دقیقه کافی است.
در صورت نیاز قبل از این مرحله پودر قند را الک کنید.
اگر هم زدن کره برایتان سخت است می توانید آن را به تکه های کوچک تر برش دهید.
مرحله دوم: مخلوط کردن تخم مرغ و وانیل
یک عدد تخم مرغ را بشکنید و در کاسه محتوی کره و پودر قند بریزید.
سپس یک چهارم قاشق چایخوری وانیل را اضافه کنید.
حدودا ۳ تا ۴ دقیقه مواد را با همزن برقی بهم بزنید.
مرحله سوم: افزودن پودر کاکائو به مواد شیرینی الماسی
پودر کاکائو را به مواد شیرینی اضافه کنید.
در این مرحله باید به رنگ کاکائویی دلخواهتان برسید.
معمولا سه قاشق غذاخوری پودر کاکائو کافی است.
بیشتر از این مقدار کاکائو، ممکن است شیرینی را تلخ کند.
حالا مواد را خوب بهم بزنید تا پودر کاکائو کاملا با مواد دیگر ترکیب شود.
مرحله چهارم: اضافه کردن آرد
در این مرحله از تهیه شیرینی الماسی خانگی نوبت به اضافه کردن آرد می رسد.
آرد را الک کنید و کم کم به مواد اضافه کنید.
در این مرحله نیازی نیست تمام سه و نیم پیمانه آرد را در شیرینی بریزید.
هر بار کمی آرد اضافه کنید و در بافت خمیرتان دقت کنید.
هر وقت خمیر به حالتی رسید که نه خیلی خشک، نه خیلی نرم بود و به دست نمی چسبید، خوب است.
دیگر نباید به آن آرد بزنید.
آرد زیاد باعث ترک خوردن شیرینی شده و آرد کم باعث می شود شیرینی هنگام پخت از هم باز بشود.
پس این قسمت را با دقت کامل انجام دهید.
مرحله پنجم: شکل دهی به خمیر
خمیر را کمی بهم بزنید که آرد کاملا در بافت شیرینی مخلوط شود.
زیاد ورز دادن خمیر باعث می شود خمیر شیرینی روغن پس بدهد و شیرینی را خراب می کند.
یک قاشق غذاخوری از خمیر بردارید و کف دستتان بگذارید.
آن را با دست گلوله کنید.
سپس تمام خمیر را به شکل گلوله های هم اندازه درآورید.
مرحله ششم: تزیین شیرینی الماسی با شکر
شکر را در یک کاسه بریزید.
شیرینی ها را در شکر بغلتانید تا کاملا با آن پوشانده شوند.
مرحله هفتم: شکل دهی به حفره ها
به کمک انتهای یک چاقو، سر انگشت یا هر وسیله ای که کمی گرد است، وسط خمیر شیرینی یک حفره کوچک ایجاد کنید.
دقت داشته باشید که نباید حفره خیلی عمیق باشد و طرف دیگر خمیر را خراب کند.
این کار را برای تمام خمیر شیرینی الماسی تکرار کنید.
مرحله هشتم: پختن در فر
فر را از چند دقیقه قبل روشن کنید تا گرم شود.
سینی فر را چرب کنید. روی آن کاغذ روغنی قرار دهید.
شیرینی ها را با فاصله از هم در سینی فر بچینید.
حالا سینی را در فر بگذارید.
شیرینی الماسی برای پخت به دمای ۱۷۰ تا ۱۸۰ درجه سانتی گراد و ۱۰ تا ۱۵ دقیقه زمان نیاز دارد.
مرحله نهم: خنک شدن شیرینی ها
شیرینی را از فر خارج کنید.
در ابتدا شیرینی خیلی نرم است.
نگران نباشید، شیرینی پخته شده است.
آن را در کناری بگذارید تا کاملا خنک شود.
بعد ادامه مراحل را انجام دهید.
مرحله دهم: تزیین شیرینی
برای تزیین شیرینی الماسی راه های مختلفی وجود دارد.
شما می توانید برای این کار از انواع بریلو با رنگ های دلخواه استفاده کنید.
هم چنین می توانید از گاناش شکلاتی، شکلات سفید، شکلات صبحانه و نوتلا کمک بگیرید.
اگر به هیچ کدام از این ها دسترسی ندارید، می توانید مقداری شکلات تخته ای را ذوب کنید.
برای تزیین با شکلات ذوب شده؛ حدودا ۱۰۰ گرم شکلات تخته ای تلخ یا نیمه شیرین را به روش بن ماری ذوب کنید.
آن را با یک قاشق غذاخوری کره یا روغن مایع ترکیب کنید.
سپس در قیف یا ماسوره مناسب بریزید و حفره های شیرینی ها را با شکلات پر کنید.
اگر تمایل داشته باشید می توانید روی شکلات ذوب شده؛ ترافل رنگی یا پرک بادام، کنجد و … بریزید.
توجه کنید موقع پر کردن شیرینی ها، بهتر است کاملا خنک شده باشند.
نوش جان.