طرز تهیه دمپخت
طرز تهیه دمپخت
دمپختک یا دمی باقالی جزء غذاهای اصیل ایرانیه و عطر و بوش آدم رو با خودش میبره به قدیما …
طرز تهیه این پلو مخلوط خیلی راحته و در عین حال کم خرج هم هست
ولی نمیدونم چرا این روزا کمتر پیش میاد که این غذای خوشمزه و لذیذ رو درست کنیم.
مواد لازم
🔹برنج ۴ پیمانه
🔹پیاز متوسط ۳ عدد
🔹روغن ۴ قاشق سوپ خوری
🔹باقلا خشک ( لپه باقلا ) ۴۰۰ گرم
🔹نمک ، فلفل سیاه و زردچوبه به اندازه کافی
طرز تهیه دمپخت
طرز تهیه
برای تهیه دمپختک مجلسی ابتدا پیازها را پوست می گیریم و می شوییم
و از وسط نصف می کنیم و روی تخته آشپزخانه به صورت نگینی خرد می کنیم
و بعد تابه ای را روی حرارت ملایم قرار می دهیم و روغن داخل آن می ریزیم
و اجازه می دهیم تا روغن کمی داغ شود و بعد پیازها را داخل تابه می ریزیم و تفت می دهیم.
اجازه می دهیم پیازها سبک و نرم شوند و مجددا آن ها را تفت می دهیم و صبر می کنیم
تا سرخ و طلایی شوند و کمی زردچوبه در آخر سرخ شدن روی پیازها می ریزیم
و باقلاهای خشک شده را نیز داخل تابه می ریزیم و با پیازها تفت می دهیم
و ۳ الی ۴ لیوان آب به مواد اضافه می کنیم و درب تابه را می گذاریم و اجازه می دهیم تا باقلاها نیم پز شوند.
پس از نیم پز شدن باقلاها(دقت کنید که آب باقلاها بیشتر از یک بند انگشت نباشد)
کمی نمک و فلفل سیاه داخل تابه می ریزیم سپس برنج را می شوییم و ۲ مرتبه آب آن را تعویض می کنیم
و در آخر می شوییم و آب آن را خالی می کنیم
و به مواد داخل تابه اضافه می کنیم و جرارت را کمی زیاد می کنیم
تا آب داخل ماهیتابه تبخیر شود و بعد روغن را داخل تابه می ریزیم و برنج را دم می اندازیم
و حرارت را کم می کنیم و اجازه می دهیم خوب پخته شود.
دمپختک ما بعد از ۳۰ الی ۴۰ دقیقه بعد آماده نوش جان کردن است.