طرز تهیه پیتزا قیفی
طرز تهیه پیتزا قیفی
پیتزا قیفی یکی از انواع غذاهای جالب و خوشمزه است که شما می توانید
آن را از یک خمیر که به شکل قیف بستنی است تهیه کنید
و سپس مواد دلخواهتان را در درون خمیر پیتزا قیفی شکل بریزید.
مواد لازم
🔹آرد۵۰۰ گرم
🔹خمیر مایه۱ ق غذاخوری سرپر
🔹آب ولرم نصف استکان
🔹شکر۱ ق غذاخوری
🔹تخم مرغ۱ عدد کامل + ۱ عدد سفیده
🔹شیر۱۲۵ سیسی یا نصف لیوان
🔹روغن۱۲۵ سیسی یا نصف لیوان
🔹نمک۱ ق چایخوری
طرز تهیه پیتزا قیفی
طرز تهیه
برای تهیه خمیر پیتزا قیفی ابتدا مایه خمیر، شکر و آب ولرم را باهم خوب مخلوط کنید
و روی آن را بپوشانید
و حدود ۱۰ دقیقه آن را در جای نسبتا گرمی قرار دهید تا حجم آن دوبرابر شود.
آرد و نمک را مخلوط کرده و تخممرغ، شیر و روغن را به همراه مایه خمیر فعالشده
به آن اضافه کنید و خوب مخلوط کنید تا یکدست شود.
خمیر را حدود ۵ دقیقه ورز دهید و روی آن را بپوشانید
و حدود ۱ ساعت در جای نسبتا گرمی قرار دهید
تا حجم آن دوبرابر شود یا به اصطلاح، ور بیاید.
(فراموش نکنید که خمیر را باید داخل ظرف بزرگی آماده کنید تا بعد از حجیمشدن، از ظرف بیرون نریزد.)
حالا از خمیر به اندازه یک گردو برداشته و آن را به صورت نواری به قطر کمتر از ۱ سانت پهن کنید.
از راس هرم یا ته قیف، شروع به پیچیدن خمیر دور قیف کنید
به طوریکه با سر انگشت لبههای نوار را کاملا به هم بچسبانید و در دور آخر،
انتهای خمیر را کاملا فشار دهید تا محو شود.
توجه کنید که به اندازه ۱ سانت از لبه قیف را خالی بگذارید
تا خمیر بعد از پختهشدن به سینی نچسبد و کار با آن راحت شود.
قیفها را در سینی بچینید و روی آنها زرده تخممرغ و شیر و زعفران بمالید و روی آن کنجد بپاشید.
سینی را به مدت ۲۵ دقیقه و با دمای ۱۸۰ درجه در طبقه وسط فر قرار دهید
و در نهایت ۲ تا ۳ دقیقه گریل را روشن کنید تا روی قیفها طلایی شود.
نکات
با این خمیر مشکل چسبیدن نان به قیف پیش نمیآید و بدون نیاز به چربکردن
قیف، نانها به راحتی از آن جدا میشوند.
طرز تهیه این خمیر قلق خاص خود را دارد.
برای مثال در حین کار خیلی زود جمع میشود.
برای راحتی کار با خمیر، آن را به صورت نوارهای بلند برش بزنید،
به طوریکه هر نوار برای پیچاندن دور یک قیف مصرف شود.
خمیر را بیش از حد نازک نکنیند و گر نه موقع پخت در فر، پاره میشود.
عرض نوارهای خمیری را حدود دو سانت بگیرید تا قیف شما ظاهر زیباتری داشته باشد.
نوارها را از بالا به سمت پایین بپیچید و حین کار مواظب باشید که هیچ قسمتی از خمیر کشیده و نازک نشود.
قیفها را به صورت خوابیده، روی کاغذ روغنی داخل سینی فر قرار دهید
زیرا اگر ایستاده قرار دهید، سر خورده و پایین میافتند.
حتما قیفهای خمیر را روی کاغذ روغنی قرار دهید تا بعد موقع جداکردن، نچسبیده و نشکنند.
حتما فاصله بین قیفها را رعایت کنید در غیر اینصورت در اثر افزایش حجم نان، به همدیگر میچسبند.
بعد از چیدن نانها در سینی فر، به آنها ۱۵ دقیقه استراحت بدهید.
نانها بعد از سردشدن، به راحتی از سینی جدا میشوند اما حتما روی آنها سلفون بکشید تا خیلی خشک نشوند.
جهت خرید هاست و دامین به سایت میزبان داده پردیس مراجعه فرمایید.