شیرینی ترکیک و شیرینی

طرز تهیه شیرینی دونات

طرز تهیه شیرینی دونات

شیرینی دونات یکی از شیرینی های خوشمزه و گردی است که در سراسر دنیا طرفداران بسیاری دارد
و جزء شیرینی های محبوب به شمار می آید و در میان وعده ها آن را میل می کنند.
این شیرینی خوشمزه از سرخ کردن خمیری خاص در روغن به وجود می آید
و انواع مختلفی از آن در سراسر دنیا وجود دارد.

مواد لازم

🔹آرد سفید۴ الی ۵ پیمانه
🔹شکرنصف پیمانه
🔹تخم مرغ۲ عدد
🔹شیرنصف پیمانه
🔹کره۸۰ گرم
🔹وانیل نصف قاشق چایخوری
🔹نمک۱ پنس
🔹خمیر مایه فوری۲ قاشق سوپخوری
🔹آب ولرم نصف پیمانه

طرز تهیه شیرینی دونات

طرز تهیه شیرینی دونات

طرز تهیه

🔹ابتدا خمیر مایه را به همراه آب ولرم و یک قاشق چایخوری شکر داخل یک ظرف مناسب می ریزیم
و با هم مخلوط می کنیم، سپس روی درب ظرف را می بندیم
و به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه در یک جای گرم قرار می دهیم تا روی خمیر مایه حباب بزند و عمل بیاید.

🔹در ادامه کره را از یخچال خارج می کنیم تا نرم شود سپس به همراه شکر به خوبی هم می زنیم
تا کاملا ترکیب شوند، در ادامه تخم مرغ و وانیل را هم اضافه می کنیم
و یک دقیقه دیگر مواد را هم می زنیم تا کاملا مخلوط و یکدست شوند.

🔹حالا خمیر مایع عمل آمده را به همراه شیر ولرم اضافه می کنیم. در ادامه آرد را دو مرتبه الک می کنیم
و پس از مخلوط کردن با مقدار کمی نمک، ۴ پیمانه از آرد را کم کم به مواد اضافه می کنیم
و با لیسک مخلوط می کنیم تا خمیر شکل بگیرد

🔹حالا خمیر را به یک سطح صاف منتقل می کنیم و کمی آرد روی سطح کار می پاشیم
و شروع به ورز دادن خمیر می کنیم تا جایی که خمیر دیگر به دست نچسبد.
حالا خمیر را بلند می کنیم و روی سطح کار می کوبیم، اینکار باید بین ۵۰ تا ۱۰۰ بار انجام دهیم.

🔹هر چقدر بیشتر عمل کوبیدن خمیر به سطح کار را بیشتر انجام دهیم خمیر لطیف تری خواهیم داشت.
در ادامه یک کاسه با حجم دو برابر خمیر را با روغن چرب می کنیم و خمیر را به کاسه منتقل می کنیم،
سپس با کارد یک علامت به علاوه (+) روی خمیر می زنیم.

🔹در این مرحله روی کاسه را با سلفون می پوشانیم و روی سلفون هم یک حوله می اندازیم
و کاسه را در یک جای گرم قرار می دهیم تا خمیر استراحت کند.
حدودا ۴۵ دقیقه تا یک ساعت بعد که به سراغ خمیر می رویم باید حجمش تقریبا دو برابر شده باشد.

🔹حالا خمیر را از کاسه خارج می کنیم و روی سطح کار کمی ورز می دهیم تا هوای اضافی داخل خمیر خارج شود،
سپس روی سطح میز کمی آرد پاشی می کنیم
و خمیر را با وردنه روی سطح کار به صورت یکدست با قطر یک سانتی متر پهن می کنیم.

🔹حالا روی خمیر پهن شده با قالب دونات قالب می زنیم و هر کدام از دونات های قالب زده
را به صورت جداگانه روی یک تکه کاغذ روغنی چرب شده قرار می دهیم
تا هنگام انتقال به روغن برای سرخ کردن شکل ظاهری دونات ها خراب نشود.

🔹حالا مجددا روی دونات ها را با یک پارچه تمیز می پوشانیم تا خشک نشوند، سپس اجازه می دهیم
در همین حالت حدود ۳۰ دقیقه استراحت کنند.
پس از گذشت این زمان داخل یک ظرف گود به اندازه ای روغن می ریزیم
که دونات ها هنگام سرخ شدن به صورت شناور باشند.

🔹حالا ظرف حاوی روغن را روی حرارت بسیار ملایم قرار می دهیم تا روغن به طور کامل داغ شود،
برای انداختن دونات ها در روغن کاغذ روغنی زیر دونات را می گیریم و به خود خمیر دست نمی زنیم.
حالا با قاشق روی دونات های در حال سرخ شدن روغن داغ می ریزیم.

🔹وقتی با قاشق از روغن داغ روی دونات ها بریزیم بهتر پف می کنند و به صورت یکدست طلایی می شوند.
در آخر دونات ها را از روغن خارج می کنیم و روی دستمال حوله ای یا توری فلزی قرار می دهیم
تا روغن اضافی شان خارج شود.

🔹وقتی دونات ها کمی خنک شدند آنها را داخل ظرف مورد نظرمان می چینیم
و به وسیله شکلات داغ، پودر پسته و یا هر چیز دیگری تزیین می کنیم.
برای شکلاتی کردن دونات ها هم باید آنها را پس از سرد شدن داخل شکلات مایع قرار دهید.طرز تهیه شیرینی دونات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هجده + بیست =

دکمه بازگشت به بالا