انواع پلوغذای محلی

طرز تهیه خلال پلو

طرز تهیه خلال پلو

خلال پلو متعلق به شهر دامغان، و استان سمنان است
که با توجه به طعم منحصر در بسیاری از مناطق ایران، طرفدار پیدا کرده است.

خلال پلو از دیگر غذا های ایرانی و خوشمزه می باشد
که در گروه انواعی از پلو های پر رنگ و لعاب ایرانیان به شمار می آید.
این غذا اصالتا به شهر دامغان، استان سمنان تعلق دارد
که با توجه به طعم خوشمزه و متفاوت، بسیاری از مناطق ایران به تهیه آن می پردازند.

مواد لازم

🔹۴ پیمانه برنج آبکش شده
🔹۳۰۰ گرم گوشت چرخ کرده
🔹۲۰۰ گرم خلال هویج
🔹۵۰ گرم خلال پرتغال
🔹۱۰۰ گرم خلال پسته
🔹۲۰۰ خلال بادام
🔹۱۰۰ گرم شکر
🔹۳ قاشق غذا خوری گلاب
🔹۲ عدد پیاز متوسط
🔹۲ قاشق غذا خوری زعفران دم کرده
🔹۲۰۰ گرم روغن حیوانی
🔹نمک، فلفل، زرد چوبه نیز به مقدار لازم

طرز تهیه خلال پلو

طرز تهیه خلال پلو

طرز تهیه

در مرحله ابتدایی می بایست پیاز ها را رنده و سپس آب آن ها را بگیرید.
گوشت چرخ کرده را با پیاز آب گرفته شده ترکیب کنید و سپس ادویه های گفته شده را به آن اضافه کنید.
مواد را با دست به خوبی ورز داده و سپش به شکل قلقلی های کوچک در آورید.

تابه را به روی حرارت ملایم گذاشته و مقداری روغن در آن بریزید.
گوشت های قلقلی شده را در روغن سرخ و طلایی کنید.
پس از آن که دو طرف گوشت ها سرخ شد در نصف پیمانه آب قرار دهید
و سپس آن را به روی حرارت ملایم بگذارید تا به خوبی پخته شود.

برای تهیه خلال پرتغال ها توجه داشته باشید که تلخی پوست آن به خوبی گرفته شود.
برای گرفتن تلخی خلال پرتغال ها باید آن را با ۱ پیمانه آب به روی حرارت گذاشته تا به جوش آید.

پس از ۱۰ دقیقه جوشیدن، پوست پرتغال ها را آبکشی کنید
و سپس با ۱ پیمانه آب به روی حرارت برای دو مرتبه قرار دهید.
توجه داشته باشید که این کار را می بایست برای ۳ مرتبه تکرار کنید
و سپس مرتبه ۴ ام به همراه شکر در نصف پیمانه آب به تهیه شربت بپردازید.

هنگامی که شربت غلیظ شد، حرارت را خاموش کنید و اقدام به انجام دیگر مراحل کنید.
خلال پسته را به همراه گلاب به مدت ۳۰ دقیقه خیس کنید.
در اینجا خلال بادام ها را نیز باید با مقداری آب به مدت ۳۰ دقیقه بجوشانید و سپس با مقدار کمی روغن سرخ کنید.

پیاز دیگر را نیز به صورت خلالی در مقدار کمی روغن سرخ کنید.
هویج را نیز آبپز کنید و سپس به صورت دلخواه و اشکال متفاوت به خلالی کردن آن بپردازید.
هویج ها را کمی تف داده و سپس به مواد اضافه کنید.
پس از آماده شدن مواد، تمامی آن را به روی برنج آبکش شده بریزید.

پس از دم برنج به روی آن مقداری روغن حیوانی ریخته و سپس زعفران دم کرده را به روی برنج پخش کنید.
خلال پلوی شما آماده سرو می باشد، آن را درون ظرف های مورد نظر ریخته و میل کنید.
نوش جان.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نه − 6 =

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا