خورشتغذای محلی

طرز تهیه خورش گیلاخه

طرز تهیه خورش گیلاخه

خورش گیلاخه از انواع خورش های محلی کردستان است و در دستور ساخت گیلاخه از گیاهی به نام گیلاخه استفاده می شود
که این گیاه از دو قسمت برگ و پیازچه تشکیل شده است که قسمت پیازچه آن منبع غنی از فیبر است.

باقلا قاتق و مرغ ترش و غوره مسما و گیلاخه و از انواع خورش های سنتی ایرانی هستند
و اگر شما تمایل دارید در بjرنامه غذایی خود تنوع ایجاد کنید بهتر است این خورش ها را در منزل بپزید.

مواد لازم

🔹گیلاخه : ۵۰۰ گرم
🔹پیاز متوسط : ۱ عدد
🔹گوشت قرمز : ۵۰۰ گرم
🔹لوبیا قرمز : ۱ فنجان
🔹لیمو عمانی : ۵ عدد
🔹نمک : به مقدار لازم
🔹روغن : به مقدار لازم
🔹زردچوبه : به مقدار لازم
🔹ترخان و جعفری و گشنیز خرد شده : ۱.۵ پیمانه

طرز تهیه خورش گیلاخه

طرز تهیه خورش گیلاخه

طرز تهیه

برای تهیه گیلاخه ابتدا پیاز را به صورت خلالی خرد کنید سپس پیاز را به همراه مقداری روغن و زردچوبه تفت دهید و گوشت قرمز را به همراه پیاز سرخ نمایید

و بعد از اینکه رنگ گوشت تغییر کرد آب جوش را به گوشت قرمز اضافه کنید و لیمو عمانی ها را با چنگال سوراخ نمایید و به همراه لوبیا خیس خورده به گوشت بیفزایید

و اجازه دهید تا مواد خورش گیلاخه به مدت ۴۵ دقیقه بپزند.
در مرحله بعدی طرز تهیه گیلاخه درون تابه ای مناسب گیلاخه را به همراه ترخان و گشنیز و جعفری تفت دهید

سپس مخلوط گیلاخه و سبزیجات را به مواد خورش بیفزایید و اجازه دهید تا خورش به مدت ۲۰ دقیقه دیگر جا بیفتد و به خوبی پخته شود.

نکات

گیلاخه از انواع گیاهان لزج است ولی بعد از پخت خوشمزه و خوشرنگ می شود و پیازچه هایی که روی این خورش هستند
پیازچه های روی گیاه می باشند.در صورت تمایل می توانید از جعفری و ترخان و گشنیز خشک شده در دستور پخت خورش گیلاخه استفاده کنید
که میزان استفاده از این سبزیجات حدود ۳/۴ پیمانه است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

5 + دو =

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا