طرز تهیه آبگوشت زیره کرمان
کرمانیها با زیره مخصوصی که دارند غذاهای خوشمزه و مقوی درست میکنند.
یکی از این غذاها آبگوشت زیره است که با همه آبگوشتها فرق میکند.
در آبگوشت زیره هیچ خبری از نخود و لوبیا و سیب زمینی در آن نیست.
فقط گوشت است و زیره و کمی سیر.
اگر دلتان میخواهد یک آبگوشت ناب، قدیمی و سنتی بخورید حتماً مدل زیره ای آن را امتحان کنید.
مواد لازم
🔹گوشت آبگوشتی ۴۰۰ گرم
🔹پیاز۱ عدد
🔹سیر۳ حبه
🔹پودر زیره سیاه۱ قاشق سوپخوری
🔹رب گوجه فرنگی۲ قاشق سوپخوری
🔹نمک و فلفل و زردچوبه به اندازه لازم
طرز تهیه آبگوشت زیره کرمان
طرز تهیه
پیاز را نگینی خرد کنید و با گوشت کمی تفت دهید. لازم نیست روغن بریزید.
گوشت با چربی خودش کمی تفت میخورد.
سیر را رنده کنید و با گوشت، پودر زیره، رب گوجهفرنگی، فلفل، زردچوبه و ۴ لیوان آب به مدت ۳ ساعت با شعله کم بپزد.
وقتی گوشت خوب پخت و آب آن کم شد، نمک را اضافه کنید و بعد از یکی دو جوش، آن را از روی حرارت بردارید.
کرمانیها گوشت این غذا را با نان میل میکنند و درون آب آن نان خشک محلی ترید میکنند.
نکاتی برای پخت آبگوشت زیره :
برای خوش طعم کردن آبگوشت میتوانید از مرزه خشک یا ترخون خشک استفاده کنید.
البته بعد از اینکه آبگوشت پخت از این سبزی های معطر استفاده کنید تا این سبزیها غذایتان را تلخ نکند.
کرمانی های قدیمی از رب گوجه استفاده نمیکنند و با ادویه به آبگوشت شان رنگ میدهند.
خواص زیره
زیره ادویه ای با طعم تند و دلپذیر می باشد که نوع سیاه آن به زیره ایرانی نیز معروف است، گیاه این ادویه پرکاربرد مانند بوته هویج می باشد
و برگ های آن ۲۰ تا ۳۰ سانتی متر و ارتفاع آن حدود ۵۰ سانتی است میوه این گیاه به اندازه دو میلی متر و به شکل هلالی و شامل پنج خط برجسته است
که بیشتر زیره های ایران در شهر کرمان رشد می کند و مرغوب ترین آن به شهرستان بافت استان کرمان تعلق دارد که به شکل خودرو رشد می کند
و از فواید زیادی برای سلامت بدن برخوردار است، عرق و دمنوش آن نیز از خواص فوق العاده ای برخوردار است