انواع پلوغذای محلیکرمان

طرز تهیه زیره پلو

طرز تهیه زیره پلو

زیره سرشار از خاصیت است. اگر به مواد لازم برای زیره پلو کرمانی دقت کنید متوجه خواص های فروان این غذاهای ایرانی خواهید شد.
با ما همراه باشید.

مواد لازم

🔹گوشت راسته گوساله یا گوسفند :۵۰۰ گرم
🔹مرغ:۱ کیلوگرم
🔹برنج :۴ پیمانه
🔹برگ بو :۲ عدد
🔹پیاز:۲ تا ۳ عدد
🔹زعفران دم کرده :به میزان لازم
🔹رب گوجه فرنگی :۲ قاشق غذاخوری
🔹زیره سیاه:۲ قاشق غذاخوری
🔹پاپریکا و ادویه کاری :به میزان لازم
🔹دارچین :به میزان لازم
🔹نمک ،فلفل و زرد چوبه :به میزان لازم

طرز تهیه زیره پلو

طرز تهیه زیره پلو

طرز تهیه

برنج را بشویید و با کمی آب و نمک به مدت ۲ ساعت  خیس دهید.
بعد قابلمه ای را تا نیمه پز از آب کنید و روی حرارت قرار دهید تا آب به جوش بیاید.

سپس  آب برنج را خالی کنید و به همراه مقداری روغن در آب جوش بریزید و شعله را کم کنید
و در قابلمه را ببندید و بگذارید تا برنج به مدت ۱۵ دقیقه بپزد و مغز آنها نرم شود.

یک استکان از آب و روغن داخل قابلمه برداشته و برنج را آبکش کنید.

نمک برنج را بچشید و داخل قابلمه ی بریزید و لابه لای آن زیره بریزید و روی آن  یک استکان آب و روغنی را که کنار گذاشته بودید بریزید .

در قابلمه را مکحم  ببندید و بر روی حرارت ملایم قرار دهید تا برنج بخار کند.

بعد روی در قابلمه دم کنی بگذارید و حرارت را کم کنید تا برنج دم بکشید

گوشت راسته گوساله یا گوسفند را با یک عددپیاز ، مقداری آب ،

برگ مو و کمی زرد چوبه و فلفل روی حرارت قرار دهید تا آب به جوش بیاید.

کف روی گوشت در حال جوشیدن را بگیرد تا آب گوشت شفاف شود.

سپس حرارت را کم کنید تا گوشت بپزد.( حداقل ۲ ساعت زمان لازم است )

بعد از پخته شدن گوشت ، آن را از داخل آبش خارج کنید و باقی مانده آب گوشت را صاف کنید.

در تابه ای مقداری روغن بریزید تا داغ شود. یک عدد پیاز را خلالی خرد کنید و در تابه روغن تفت دهید.

در حین تفت پیاز کمی زرد چوبه هم به آن اضافه کنید و بعد از اینکه رنگ پیاز طلایی شد ،
رب گوجه فرنگی را داخل آن تفت دهید تا بوی خامی  رب گرفته شود و رنگ باز کند.

گوشت پخته شده را  به تکه های درشت خرد کنید و به همراه کمی نمک ، و دارچین داخل تابه بریزید و تمام سطح آن را سرخ کنید.

کمی زعفران روی گوشت بریزید و یکی دو لیوان آب گوشت صاف شده را به مواد اضافه کنید و در ظرف را ببندید
و با حرارت متوسط  به مدت  ۲۰ دقیقه گوشت را حرارت دهید.

مرغ را خرد کنید و در روغن تفت دهید تا همه طرف آن سرخ  شود.

پیاز را هم نگینی خرد کنید و بعد تفت دهید تا سرخ شود. هر ادویه ای که دوست داشتید به پیاز اضافه کنید و کمی سرخ کنید.

مرغ سرخ شده را هم به پیاز اضافه کنید .

یک لیوان آب گرم را به همراه مقداری زعفران  روی مخلوط پیاز و مرغ بریزید
و بعد از به جوش آمدن آب ، حرارت را کم کنید تا مرغ به  آرامی پخته شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهارده − 4 =

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا