طرز تهیه ترشی چغاله بادام در سرکه و نمک
طرز تهیه ترشی چغاله بادام در سرکه و نمک
دمدمهای بهار که میرسد، بار وانتیها در گوشه به گوشه شهر پر از چغاله میشود و بیشتر از هر چیزی خبر از آمدن این نوبرانه بهاری را میدهد.
کسانی که عاشق این نوبرانه هستند، شاید ندانند که با چغاله بادام ترشی هم میتوانند درست کنند.
ترشی چغاله بادام بهانه خوبی است که در طول سال بتوان آن را مزه کرد.
اما علاوه بر طعم، این میوه از لحاظ خواص هم خالی از لطف نیست.
چغاله بادام بر خلاف تصور خیلیها خواصی مثل تقویت لثه و ریشه دندانها دارد و سرشار از کلروفیل است که به تولید منیزیم و عملکرد دستگاه گوارش کمک میکند.
مواد لازم
🔹چغاله بادام یک کیلوگرم
🔹سرکه دو لیوان
🔹آب چهار لیوان
🔹نمک دو قاشق غذاخوری
🔹فلفل قلمی تند دو عدد
🔹زردچوبه یک قاشق چایخوری
🔹سیر
🔹نعنا
🔹ترخون
🔹گشنیز
طرز تهیه ترشی چغاله بادام در سرکه و نمک
طرز تهیه
مرحله اول
اول از همه مقداری آب نمک درست کنید و چغالهها را داخل آب نمک بریزید و با کف دست روی پوستشان بکشید تا کمی از پرزشان کم شود.
بعد آنها را تمیز بشویید و داخل آبکش بریزید تا خشک شوند.
مرحله دوم
یک قابلمه نسبتا بزرگ بردارید و آب، سرکه و نمک را داخل آن ریخته و روی حرارت قرار دهید تا به جوش بیاید.
مرحله سوم
زردچوبه را اضافه کنید و بعد از کمی جوش خوردن، قابلمه را از روی حرارت بردارید.
در این مرحله چغالههایی را که احساس میکنید کمی درشت هستند، به کمک چاقو خرد کنید.
مرحله چهارم
یک شیشه مناسب بردارید.
حبههای سیر، فلفل و چغاله را داخل شیشه بریزید. روی شیشه چند برگ نعنا، ترخون و گشنیز بگذارید و مخلوط سرکه و آب را بریزید تا شیشه پر شود.
در شیشه را محکم ببندید و حدود یک هفته در جای نسبتا خنک قرار دهید تا ترشی آماده شود.
نکات
اگر مایلید ترشی بیشتر طعم ترش داشته باشد تا شور، از سرکه بیشتر و نمک کمتری استفاده کنید.
اما حواستان باشد خیلی از نمک کم نکنید چون چغالهها شل شده و تردی خود را از دست میدهند.
مخلوط آب و سرکه باید روی چغالهها را کاملا بپوشاند.
اگر آب و سرکه کم آوردید به همین نسبت دوباره درست کنید.
ترشی را بعد از یک هفته داخل یخچال نگهداری کنید.
اضافه کردن زردچوبه اختیاری است.
جهت خرید هاست و دامین به سایت میزبان داده پردیس مراجعه فرمایید.