طرز تهیه آبگوشت متنجنه
اغلب ما یک مایع گوجهای رنگ که تکههای گوشت، نخود و لوبیا و سیبزمینی در آن شناور شده را در ذهنمان مجسم میکنیم.
اما آبگوشتی که مردم کرمان در روزهای عزاداری بار میگذارند، ظاهری متفاوت و طعمی خاص دارد.
این نذری کرمانیها ترکیبی از یک آبگوشت ساده سنتی با سبزیجات معطر، برگه میوههای خشک، گردو و زیره است
و بعید است که بعد از یکبار خوردن آن، طعم خاص و متفاوتش را فراموش کنید.
مواد لازم
🔹نخودسه پیمانه
🔹لوبیا چیتی سه پیمانه
🔹پیاز پنج عدد
🔹گوشت گردن یا سر دست گوسفند سه کیلو
🔹دنبه ۲۰۰ گرم
🔹ترخون، جعفری و شنبلیله نیم کیلو
🔹سیب زمینی پنج عدد
🔹برگه زردآلو ۲۰۰ گرم
🔹برگه به خشک۱۵۰ گرم
🔹برگه گوجه فرنگی خشک۲۰۰ گرم
🔹مغز گردو۲۰۰ گرم
🔹نمک، فلفل، زردچوبه
🔹رب گوجه فرنگی نیم کیلو
🔹لیمو امانی پنج عدد
🔹زیره سه قاشق غذاخوری
طرز تهیه آبگوشت متنجنه
طرز تهیه
مرحله اول
نخودها را از شب قبل خیس کنید. پیازها را خرد کرده و در یک قابلمه بزرگ تفت دهید.
در همین فاصله نیمی از نخودها را در هاون بکوبید یا اینکه در خرد کن بریزید.
(مراقب باشید آسیاب نشوند.) وقتی رنگ پیازها تغییر کرد، گوشت را در قابلمه بریزید و حرارت را کمی بالا ببرید تا آب آن جمع شود.
فلفل و زردچوبه را به گوشت اضافه کنید و بعد از تفت خوردن، سه چهارم قابلمه را با آب پر کنید.
مرحله دوم
قابلمه دیگری را روی اجاق بگذارید و نخود خرد شده را همراه با دنبه در آن بریزید.
منتظر بمانید تا مواد به روغن بیفتند و سپس رب گوجه فرنگی و سبزیهای خرد شده را در قابلمه بریزید و تفت دهید.
یک ساعت بعد از شروع پخت گوشت، این مواد را همراه با لوبیا چیتی و باقی نخودها به قابلمه اصلی اضافه کنید.
مرحله سوم
گردوها را هم در هاون بکوبید و همراه با برگه زردآلو و به در آبگوشت بریزید.
زیرهها را هم در یک کاسه آب بریزید و وقتی خاکشان تهنشین شد، آنها را از روی آب بگیرید و در یک صافی شسته و سپس به آبگوشت اضافه کنید.
در ساعت پایانی پخت، سیبزمینیها را همراه با لیمو امانی که از قبل در آب جوش انداخته بودید به آبگوشت اضافه کنید.