طرز تهیه خورشت قیمه نثار
خورش قیمه نثار، یک غذای سنتی، مجلسی و برخلاف قیمه، پلویی است
که با گوشت، برنج، خلال بادام و پسته و پیازداغ درست میشود و میتوان گفت تقریبا شبیه غذاهای پلویی مثل آجیل پلو، رشته پلو است
برای تهیه این غذا از ادویه مخصوص قیمه نثار قزوینی، استفاده میشود.
مواد لازم
🔹گوشت گوسفند۵۰۰ گرم
🔹پیازیک عدد
🔹برنج سه پیمانه
🔹رب گوجه فرنگی دو قاشق سوپخوری
🔹زعفران دمکرده یک قاشق سوپخوری
🔹گلاب دو پیمانه
🔹پودر هل یک قاشق سوپخوری
🔹پودر دارچین یک قاشق سوپخوری
🔹خلال پسته یک قاشق سوپخوری
🔹روغن مایع
🔹ادویه پلویی یکدوم قاشق چایخوری
🔹کره۱۰۰ گرم
🔹زرشک سه قاشق سوپخوری
🔹شکریک قاشق چایخوری
🔹نمک و زردچوبه
طرز تهیه خورشت قیمه نثار
طرز تهیه
مرحله اول
پیاز را خرد کنید. مقداری روغن داخل قابلمه ریخته و پیاز را تفت دهید تا نرم و طلایی شود سپس مقداری زردچوبه اضافه کنید و هم بزنید.
گوشت را اضافه کنید تا تغییر رنگ دهد سپس رب گوجه فرنگی را داخل یک تابه دیگر با کمی روغن تفت دهید و به گوشت اضافه کنید.
خلالهای بادام و پسته را از قبل به مدت ۱۵ دقیقه داخل گلاب خیس کرده سپس آبکش کنید.
۳ پیمانه آب و ۲ قاشق سوپخوری از مخلوط خلال بادام و پسته را داخل قابلمه ریخته و بگذارید با هم پخته شوند.
زرشک را پاک کرده، بشویید و خیس کنید سپس همراه شکر و کره داخل ظرفی ریخته و ۱ ساعت کنار بگذارید. مخلوط را داخل تابه بریزید و با حرارت ملایم تفت دهید.
مرحله دوم
نیمی از مخلوط زرشک را در اواسط پخت گوشت به قابلمه اضافه کنید.
در نیم ساعت نهایی پخت، پیازداغ و نیمی از ادویه پلویی را اضافه کنید و اجازه دهید مخلوط جا بیفتد.
اواخر زمان پخت، باقی مانده ادویه پلویی را داخل تابه با مقداری روغن تفت داده سپس به همراه نمک، هل و دارچین به گوشت اضافه کنید. مخلوط گوشت آماده است.
مرحله سوم
برنج را آبکش کنید. داخل یک قابلمه مقداری روغن ریخته سپس برنج آبکش شده و گوشت را به صورت لایهلایه داخل قابلمه بریزید.
درب قابلمه را بگذارید و حرارت را زیاد کنید تا بخار برنج بلند شود.
بقیه کره را با مقداری روغن مایع روی برنج بریزید و اجازه دهید دم بکشد.
خورشت قیمه نثار را داخل ظرفی مناسب سرو کنید.
مقداری برنج را با مخلوط خلال و مابقی را با زعفران دمکرده، مخلوط کرده و برای تزیین استفاده کنید.