طرز تهیه قیمه چرخ کرده لاهیجان
شاید آبگوشت یا عدس پلو و حلیم از معروفترین غذاهای سفره عاشورا باشند و در بسیاری از شهرها به عنوان نذری ماه محرم شناخته شده باشند،
اما در بعضی از شهرهای ایران سفره نذری محرمبا غذاهای دیگری چیده میشود.
لاهیجانیها، روشی متفاوت را برای پخت خورشت قیمه به کار میگیرند و نذر پخت قیمه چرخ کرده را در ماه محرم ادا میکنند.
مواد لازم
🔹گوشت چرخ کرده (گوسفندی یا مخلوط) دو کیلو
🔹لپه خام سه لیوان
🔹پیازسه عدد
🔹رب گوجه فرنگی هفت تا ۱۰ قاشق غذاخوری
🔹سیب زمینی ۱۰ عدد
🔹لیمو عمانی ۱۲ عدد
🔹گلاب یک قاشق غذاخوری
🔹دارچین یک قاشق غذاخوری
🔹شکریک قاشق غذاخوری
🔹زعفران دم کرده نصف فنجان
🔹نمک، فلفل و زردچوبه
طرز تهیه قیمه چرخ کرده لاهیجان
طرز تهیه
مرحله اول
حتما خودتان هم میدانید که پیاز داغ فراوان، یکی از رازهای پخت خورشت قیمه مجلسی است.
حالا که میخواهید قیمه چرخ کرده را در سفره نذریتان بگذارید، باید به فکر لعابدادن و خوشطعم شدن این خورشت هم باشید.
پس قبل از هر کاری پیازها را مویی و نازک خرد کنید و همراه با روغن در تابه داغ شده بریزید.
وقتی پیازها خوب طلایی شدند، گوشت چرخ کرده را به آنها اضافه کنید.
بعد از تفت دادن گوشت، رب، زردچوبه و نمک را هم اضافه کنید.
مرحله دوم
لپهها را در آب جوش بریزید و وقتی کف کردند، آنها را در آبکش صاف کنید.
وقتی رب گوجهای که به گوشت اضافه کردهاید خوب سرخ شد، دارچین و لپهها را هم اضافه کنید و کمی تفت دهید.
بعد از سه-چهار دقیقه، هشت لیوان آب روی مواد بریزید. وقتی آب به جوش آمد، شعله را کم کنید.
در همین فاصله لیمو عمانیها را سوراخ کنید و در آب جوش بریزید.
بعد از ۱۰ دقیقه آب لیموها را صاف کنید و آنها را در قابلمه خورش بریزید.
مرحله سوم
یک ساعت بعد، یعنی زمانی که آب خورش کمی جمع شد و مواد در کنار هم پخته شدند، زعفران، گلاب و شکر را اضافه کنید.
نیم ساعت بعد از اضافه کردن این مواد، میتوانید خورش را سرو کنید.
البته اگر میبینید که هنوز بیش از اندازه آبدار است، میتوانید زیر غذا را زیاد کنید تا آب خورشت کمی جمع شود.
در همین فاصله سیبزمینیها را به شکل خلالی خرد کرده و سرخ کنید تا با کمکشان خورشت نذریتان را تزیین کنید.