طرز تهیه سمبوسه هندی خوشمزه
طرز تهیه سمبوسه هندی خوشمزه
سمبوسه یکی از غذاهای محبوب در جنوب کشورمان است که البته اصلیت کاملا ایرانی ندارد و در کشورهای دیگر هم به شیوههای متفاوتی تهیه میشود و انواع مختلفی دارد.
در کشور خودمان سمبوسه معمولا با پیاز داغ و سیب زمینی و سبزیجات معطر درست میشود و مزه تند و لذیذی دارد
اما همانطور که گفتیم شما با اضافه کردن مواد دلخواهتان میتوانید سمبوسههای متفاوتی تهیه کنید.
مواد لازم
🔹روغن به مقدار لازم
🔹پیاز ریز خرد شده یک عدد
🔹سیر خرد شده دو حبه
🔹سیب زمینی بزرگ یک عدد
🔹هویج۱۰۰ گرم
🔹نخود فرنگی منجمد۱۰۰ گرم
🔹پودر کاری دو قاشق چایخوری
🔹عصاره سبزیجات۱۰۰ میلی لیتر
طرز تهیه سمبوسه هندی خوشمزه
طرز تهیه
مرحله اول
برای تهیه مواد داخل این سمبوسه باید سیر و پیاز را بعد از این که پوست کندید، بشویید و به صورت ریز خرد کنید.
سپس مقداری روغن داخل تابه ریخته و روی حرارت قرار دهید تا کاملا داغ شود. پیاز و سیر را داخل تابه بریزید.
ادویه کاری را هم اضافه کنید و حدود ۱۰ دقیقه مواد را تفت دهید تا پیاز و سیر نرم شوند.
در این فاصله سیب زمینی و هویج را پوست گرفته و بعد از اینکه شستید به صورت نگینی خرد کنید.
سیب زمینی و هویج خرد شده را همراه نخود فرنگی به مواد داخل تابه اضافه کنید.
به مقدار لازم نمک و فلفل اضافه کنید. حدود ۱۰۰ میلیلیتر آب به مواد اضافه کنید و عصاره سبزیجات را داخل آب حل کنید.
اجازه دهید تا آب به جوش آمده و مواد حدود سی دقیقه روی حرارت بمانند و بپزند.
مرحله دوم
برای تهیه خمیر سمبوسه اما باید اول آرد و نمک را داخل یک کاسه با هم مخلوط کنید.
وسط مخلوط آرد و نمک را باز کنید و به حالت گودال در بیاورید تا بتوانید مواد را داخل آن بریزید.
روغن و ۱۰۰ میلیلیتر آب اضافه کنید و شروع به مخلوط کردن مواد کنید تا یک خمیر سفت ایجاد شود.
روی سطح کارتان را آرد پاشی کرده و به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه خمیر را ورز دهید تا یکدست شود.
روی ظرف را با سلفون بپوشانید و به مدت ۳۰ دقیقه در دمای محیط قرار دهید تا خمیر به عمل آید.
مرحله سوم
خمیر را به ۱۲ قسمت مساوی تقسیم کنید. هر قطعه را به شکل گلوله در بیاورید.
به کمک دست یا وردنه خمیر را مثل یک دایره به قطر ۱۵ سانتیمتر دربیاورید.
سپس دایره را با چاقو نصف کنید.
مرحله چهارم
لبه خمیر را به کمک قلموی آشپزی مقداری خیس کنید. یک قاشق غذاخوری از مواد را وسط خمیر بریزید و دو لبه خمیر را روی مواد برگردانید.
به کمک دست لبههای خمیر را روی هم فشار دهید تا قسمت بالای خمیر بسته شود.
خمیرهای باقیمانده را به همین شکل از مواد پر کنید.
مرحله پنجم
روغن را داخل یک قابلمه یا تابه عمیق بریزید.
حرارت را روشن کنید تا روغن به دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد برسد.
سمبوسهها را به مدت ۸ تا ۱۰ دقیقه داخل روغن سرخ کنید تا ترد و طلایی شوند.
سپس آنها را داخل یک ظرف روی دستمال بچینید تا روغن اضافیشان گرفته شود.
روی سمبوسه هندی را میتوانید با سبزیجات معطر مثل نعنا یا جعفری تزئین کنید، نوش جان.