طرز تهیه بسبوسه مصری
طرز تهیه بسبوسه مصری
بسبوسه یا هریسه نام یک کیک خوشمزه و خاص مصری است که از آرد سمولینا تهیه میشود و طعمی جادویی دارد.
تمام کیکها چند لایه و با روکش شکلات و فوندانت نیستند؛ بعضی از کیکها مانند این کیک سنتی مصری، با سمولینا تهیه میشوند
و کافی است آنها را در دهان بگذارید تا آب شوند. بسبوسه یک کیک خیس است که با آرد سمولینا تهیه میشود
و ریشهی آن به کشور مصر برمیگردد. این کیک علاوه بر مصر در ترکیه، ارمنستان، یونان و کشورهای عربی هم شیرینی بسیار محبوبی است
و در اعیاد و ماه رمضان بسیار تهیه میشود.
مواد لازم
🔹شکر: یک پیمانه
🔹شیر: دو سوم پیمانه
🔹آرد سمولینا: سه چهارم پیمانه
🔹شیر خشک: ۲ قاشق غذاخوری
🔹کره ذوب شده: ۷۰ گرم
🔹تخممرغ: ۲ عدد
🔹ماست شیرین: نصف پیمانه
🔹وانیل: نصف قاشق چایخوری
🔹بکینگ پودر: ۱ قاشق چایخوری
طرز تهیه بسبوسه مصری
طرز تهیه
فر را روشن کرده و اجازه دهید با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد گرم شود.
در این زمان با استفاده از همزن دستی،
تخم مرغها را با نصف پیمانه شکر و وانیل مخلوط کنید تا کرمی شوند.
حالا شیر خشک الک شده، پودر نارگیل، ماست و کره را به آن اضافه کنید و هم بزنید تا مخلوط شوند.
در آخر آرد سمولینا و بکینگ پودر را به مایه اضافه کنید و هم بزنید تا مایهی بسبوسه حاضر شود.
کف و دیوارههای یک قالب ۲۵ در ۲۵ سانتیمتری را با کره یا روغن چرب کنید و مایه را به داخل قالب منتقل کنید.
حالا قالب را در طبقهی وسط فر که از قبل گرم شده قرار دهید و دمای فر را روی ۱۸۰ درجهی سانتیگراد تنظیم کنید
و ۴۵ دقیقه زمان پخت دهید.
در این فاصله، شیر را با نصف پیمانهی باقیمانده از شکر، روی حرارت ملایم قرار دهید تا شکر در شیر حل شود و شهد شروع به جوشیدن کند.
نیازی نیست که شهد غلیظ شود و بعد از به جوش آمدن، آن را از روی حرارت بردارید تا خنک شود.
وقتی بسبوسه را از فر خارج کردید، آن را با چاقو به شکل دلخواه برش بزنید و شهد خنک شده را روی تمام قسمتهای آن بریزید.
اجازه دهید بسبوسه و شهد به مدت ۲ ساعت استراحت کند تا شهد کاملا به خورد آن برود و خنک شود.
نوش جان