طرز تهیه خورش ترشی گورما
خورش ترشی گورما یا قرما یک غذای خوشمزه و اصیل اردبیل میباشد که با نام گرما نیز شناخته میشود.
این غذا برعکس نامش غذای اصلی است و متعلق به شهر اردبیل میباشد.
اگر شما به دنبال غذاهای محلی اردبیل میباشید میتوانید از این غذا استفاده کنید و آن را در منزل سرو کنید.
خورش ترشی گورما را میتوان به عنوان یک وعده کامل نهار و یا شام سرو کرد.
تعداد مواد اولیه این غذا بسیار اندک و به راحتی قابل تهیه میباشد.
شاید در وهله اول مواد اولیه آن مشابه آبگوشت باشد، ولی طرز تهیه و طعم آن متفاوت است.
لوبیا مورد استفاده در این غذا لوبیا چشم بلبلی میباشد.
مواد لازم
🔹پیاز داغ: ۳ قاشق سوپخوری
🔹گوشت: ۳۰۰ گرم خورشی
🔹آلوچه: ۱۵ عدد
🔹لوبیا چشم بلبلی: یک دوم پیمانه
🔹محلول زعفران: ۱ قاشق چایخوری
🔹نمک: به مقدار لازم
🔹فلفل: به مقدار لازم
🔹زردچوبه: به مقدار لازم
طرز تهیه خورش ترشی گورما
طرز تهیه
مرحله ۱
ابتدا پیازها را خلالی نازک و یکدست خرد کنید.
مرحله ۲
در ظرف مورد نظر ریخته و روی حرارت ملایم پیاز را سرخ کنید در حدی که پیاز عسلی خوشرنگ شود.
مرحله ۳
سپس کمی زرد چوبه به پیاز اضافه کنید.
مرحله ۴
۳قاشق غذاخوری از پیازها را جدا کنید و برای تزیین کنار بگذارید.
مرحله ۵
سپس گوشت را به پیاز عسلی خوشرنگتان اضافه کنید و تفت دهید تا آب گوشت کشیده شود.
مرحله ۶
۲ پیمانه آب اضافه کنید تا گوشت نیم پز شود.
مرحله ۷
لوبیا را که ازشب قبل خیسانده اید و آلوچه خورشتی را که شسته اید را اضافه کنید و بگذارید تا خورشت جا بیفتد.
مرحله ۸
در طول طبخ مواد اگه آب خورش کم بود به مقدار لازم آب جوش به خورشت اضافه کنید
زیاد نه، چون خورشت باید نه رقیق و نه غلیظ باشد متوسط.
مرحله ۹
بعد از اینکه خورشت جا افتاد زعفران را اضافه کنید و اجازه بدهید خورشت ۵ دقیقه دیگر هم روی حرارت باشد
مرحله ۱۰
سپس از روی گاز برداشته و در ظرف مورد نظر ریخته و با پیاز داغ عسلی که کنار گذاشتید تزیین کنید و با پلو نوش جان کنید.