طرز تهیه خورشت چغاله بادام
طرز تهیه خورشت چغاله بادام
خورش چغاله بادام یکی از انواع خورش های خوشمزه و پرطرفدار ایرانی است
که به دلیل اینکه چغاله بادام فقط در اوایل فصل بهار موجود است ، یک خورش فصلی محسوب می شود.
این خورش با نام خورش چاقاله بادوم هم شناخته می شود.
چغاله بادام خواص بسیار زیادی دارد که با تهیه این خورش می توانید از این خواص بهره مند شوید.
از مهم ترین خواص چغاله بادام می توان به تقویت کردن لثه و دندان ها ،
تعادل قند خون ، کنترل فشار خون ، کاهش وزن اشاره کرد.
مواد لازم
🔹گوشت خورشتی ۳۰۰ گرم
🔹چغاله بادام ۳۰۰ گرم
🔹نعناع ۵۰ گرم
🔹جعفری ۲۰۰ گرم
🔹پیاز متوسط ۲ عدد
🔹آبغوره به اندازه کافی
🔹روغن مایع به اندازه کافی
🔹نمک ، فلفل و زردچوبه به اندازه کافی
طرز تهیه خورشت چغاله بادام
طرز تهیه
از ۲ ساعت قبل از شروع به آشپزی چغاله ها را در یک کاسه بخیسانید تا کمی نرم شوند.
برای شروع آشپزی ابتدا پیاز ها را به صورن نگینی یا خلالی خرد کنید
سپس یک قابلمه مناسب روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن مایع داخلش بریزید.
پس از اینکه روغن مایع کمی داغ شد پیاز خرد شده را به قابلمه اضافه کنید و تفت دهید.
زمانی که پیاز شفاف و نرم شد مقداری زردچوبه اضافه کنید
و تفت دادن را تا زمانی که زردچوبه و پیاز یکدست شوند ادامه دهید.
در همین حین گوشت خورشتی را بشویید و به صورت قورمه ای ( مانند خورش قورمه سبزی ) خرد کنید و به قابلمه اضافه کنید.
گوشت و پیاز را تفت دهید تا گوشت سرخ شود.
پس از اینکه گوشت تغییر رنگ داد چغاله ها را آبکشی کنید و به قابلمه اضافه کنید.
دقت داشته باشید حتما چوب های انتهای چغاله ها را جدا کنید.
پس از اینکه چغاله ها را هم کمی تفت دادید چند لیوان آب جوش به قابلمه اضافه کنید و درب قابلمه را بگذارید.
در این مرحله اجازه دهید گوشت و چغاله با حرارت ملایم بپزند.
در مرحله بعدی نعناع و جعفری را به صورت ساطوری ریز خرد کنید
و با مقداری روغن در یک تابه جداگانه تفت دهید تا کمی سرخ شوند و رنگشان کمی پر رنگ تر شود.
پس از اینکه گوشت نیم پز شد مخلوط نعناع و جعفری را به قابلمه اضافه کنید.
پس از اضافه کردن مخلوط نعناع و جعفری اجازه دهید خورش با حرارت ملایم جا بیفتد و روغن بیندازد.
در ۱۵ دقیقه پایانی پخت خورش آبغوره را به همراه نمک ، فلفل سیاه را اضافه کنید.
پس از اینکه خورش آماده شد آنرا به همراه برنج سرو کنید.