طرز تهیه پنیر خانگی
طرز تهیه پنیر خانگی
شاید تجربه بستن ماست در خانه را داشته باشید و با خیال اینکه تهیه پنیر خانگی فوت و فن خاصی دارد،
فکر درست کردنش را از سرتان بیرون کرده باشید
مواد لازم
🔹شیر – ۲ کیلوگرم
🔹ماست – یک لیوان
🔹سرکه سفید – یک چهارم لیوان
🔹نمک – یک قاشق غذاخوری
طرز تهیه پنیر خانگی
طرز تهیه
۱- ابتدا شیر را ۲۰ دقیقه بجوشانید (یعنی از زمان جوشیدن شیر ۲۰ دقیقه بگذرد)
سپس ماست را با قاشق هم بزنید و به شیر در حال جوش اضافه کنید، بعد سرکه و نمک را اضافه کنید.
۲- وقتی سرکه را میریزید، شیر شروع میکند به بریده شدن، چند دقیقه که جوشید، تنظیفی را روی یک سبد پهن کنید و مواد را داخل آن بریزید،
سپس روی آن یک بشقاب و یک قابلمه پر از آب که سنگین شده باشد، قرار بدهید.
۳- تا حدود یک ساعت به همان حالت بماند. بعد از این زمان پنیر شما آماده است.
۴- سپس داخل آب سرد مقداری نمک بریزید و پنیرها را برش بزنید و داخل آن قرار بدهید.
هرچه آب پر نمکتر باشد، پنیر شما شورتر میشود.
خواص و فواید پنیر
پنیر غذای پروتئین دار کاملی است و منبع خوبی از پروتئین، کلسیم و فسفر می باشد و کاملا می تواند جای گوشت را بگیرد.
به همین جهت گیاه خوارانی که گوشت نمی خورند به جای آن پنیر مصرف می کنند.
پنیر به استثنای لاکتوز، موادی دارد که در شیر موجود است
مثل پروتئین، چربی و ویتامین خصوصا ویتامین های A و B. یکی از مزایای پنیر بر شیر هضم ساده تر آن است
البته به استثنای پنیرهای خیلی چرب و یا خیلی تخمیر شده.
پنیر به دلیل دارا بودن کلسیم و فسفر زیاد برای کودکان در حال رشد و حتی بزرگسالان لازم است.
افرادی که کار فکری می کنند، کسانی که در اثر کار زیاد خسته می شوند و کسانی که ضعیف هستند
باید پنیر بخورند زیرا پنیر دارای فسفر است و فسفر غذایی مطلوب برای این دسته از اشخاص است.
کسانی که بیماری دیابت دارند می توانند پنیر بخورند زیرا پنیر مواد قندی ندارد.
مصرف پنیر به افرادی که به دلایلی عدم تحمل به لاکتوز شیر دارند نیز توصیه می شود.
خوردن پنیر برای کسانی که چربی خون دارند، مبتلایان به ورم کبد و کیسه صفرا هستند، توصیه نمی شود.
علاوه بر این، کسانی که سابقه بیماری قلبی دارند پنیر برای شان ضرر دارد زیرا دارای نمک و چربی اشباع بوده
و خوردن هر دوی آن ها برای این گروه می تواند خطر تشدید بیماری شان را فراهم آورد.
مادرانی که بچه های خود را شیر می دهند، خانم های باردار، کسانی که از بستر بیماری برخاسته و دوران نقاهت را می گذرانند باید پنیر میل کنند
زیرا زود هضم است و به دنبال مصرفش اختلالی را به دنبال نخواهد داشت.پنیر چون مقادیر زیادی کلسیم دارد؛
و کلسیم نیز خواب فراوان کلسیم بیشتری که در خون و مایع خارج سلول بدن است
برای تغذیه مغز که هنگام استراحت و خواب به کلسیم بیشتری احتیاج دارد
بسوی آن می آید، و بواسطه ازدیاد آهک است
که وقت خواب مغز برنگ سفید جلوه می کند (به همین جهت سابغین خیال می کردند هنگام خواب خون از مغز دور می شود)
پس در وقت خواب مغز به کلسیم بیشتر محتاج است ، پنیر که هم سرشار از کلسیم است
پس بهترین غذا برای خواب راحت و عمیق ، و بهترین غذا در این وقت برای مغز، خوردن پنیر در شامگاهان است
جهت خرید هاست و دامین به سایت میزبان داده پردیس مراجعه فرمایید.