طرز تهیه شله زرد
طرز تهیه شله زرد
از دسر های معروف و قدیمی ایرانی می توان به شله زرد اشاره کرد .
در آشپزخانه ها طبخ و بعد از غذای اصلی به صورت گرم و سرد سرو می شود .
عطر بی نظیر و طعم فوق العاده شله زرد علاقمندان به شیرینی را به سمت خود می کشد .
این خوراکی خوش طعم در مجالس مذهبی به عنوان نذری و همچنین مهمانی ها سرو می شود .
شله زرد طبع گرم و تری دارد که بسیار مناسب روزهای سرد پاییز و زمستان است .
مواد لازم
🔹برنج : یک کیلو
🔹شکر : یک کیلو
🔹زعفران پودر شده : نیم مثقال
🔹خلال بادام : دویست گرم
🔹هل : چهار عدد
🔹گلاب : دو تا پنج قاشق غذا خوری
🔹روغن : به میزان لازم
🔹دارچین ، گل سرخ و خلال پسته : برای تزئین شله زرد
طرز تهیه شله زرد
طرز تهیه
برنج را شسته و بگذارید خیس بخورد و سه الی چهار برابر برنج آب در قابلمه ریخته و بگذارید تا بجوشد .
سپس برنج را درون قابلمه بریزید بعد از پنج دقیقه بادام های شسته شده را به آن اضافه کنید و بگذارید با هم بپزد.
هنگامی که برنج و بادام پخته شد شکر را اضافه کنید شعله گاز را کم کنید و بگذارید آرام بپزد .
اگر شعله گاز زیاد باشد برنج ته گرفته و میسوزد . پس از لعاب انداختن برنج و قوام شکر ، زعفران را دم کنید و به آن اضافه کنید .
در ادامه روش دم کردن زعفران را توضیح خواهیم داد .
بعد از آن هل را آسیاب کنید و دم کرده ،سپس هل و گلاب را به شله زرد اضافه کنید و هم بزنید .
و به مدت بیست دقیقه هم زده وبگذارید آرام پخته و مواد با هم ترکیب شوند .
در نهایت روغن را داغ کرده و به شله زرد اضافه کنید و هم بزنید . درب قابلمه را ببندید تا اندکی دم بکشد .
شعله را خاموش کنید و پیش ازآن که شله زرد سفت و سرد شود درون ظرف بریزید .
با دارچین ، گلسرخ و پسته تزئین کرده و نوش جان کنید .