خورشتغذای محلیمازندران

طرز تهیه خورش اسپناساک

طرز تهیه خورش اسپناساک

خورش اسپناساک یکی از انواع غذاهای سنتی و خوشمزه ایرانی است که با دستورهای متنوعی تهیه می شود.

این غذای خوشمزه که یکی از اصیل ترین خورش های استان مازندران است که با اسفناج تهیه می شود

و به همین دلیل یک غذای کاملا سالم و مقوی است.

مواد لازم

🔹گوشت گوسفندی۳۰۰ گرم
🔹اسفناج۱ کیلوگرم
🔹سبزیجات معطر۳۰۰ گرم
🔹سیر۳ حبه
🔹پیاز۲ عدد متوسط
🔹هویج۱ عدد
🔹تخم مرغ۳ عدد
🔹نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی
🔹زردچوبه و روغن به مقدار کافی
طرز تهیه خورش اسپناساک

طرز تهیه خورش اسپناساک

طرز تهیه

مرحله اول

برای تهیه خورش اسپناساک مازندرانی ابتدا اسفناج ها را پاک می کنیم و داخل ظرفی می ریزیم

و تا سطح روی آن ها آب می ریزیم و کنار می گذاریم تا به مدت ۳۰ دقیقه خیس بخورند تا گل لای آن ها خارج شود.

مرحله دوم

بعد آبکش می کنیم و کنار می گذاریم تا آب اضافه آن ها خارج شود.
جعفری ،نعناع و تره را نیز پاک می کنیم و می شوییم و داخل آبکش می گذاریم تا آب اضافه آن ها خارج شود.

بعد اسفناج ها را روی تخته اشپزخانه قرار می دهیم و ریز خرد می کنیم.

مرحله سوم

گوشت گوسفندی را نیز روی تخته آشپزخانه قرار می دهیم و به صورت مکعب هایی در اندازه ۲ سانتیمتر خرد می کنیم.

سپس پیازها را به همراه سیرها پوست می گیریم و می شوییم و روی تخته آشپزخانه به صورت نگینی خرد می کنیم.

مرحله چهارم

قابلمه ای را روی حرارت قرار می دهیم و کمی روغن داخل آن می ریزیم

و پیازها را به همراه سیرهای خرد شده داخل آن می ریزیم و تفت می دهیم تا سبک شوند
و آنوقت گوشت های خرد شده را اضافه می کنیم.

مرحله پنجم

سپس مقداری زردچوبه و فلفل روی گوشت می پاشیم و مداوم تفت می دهیم تا رنگ گوشت کاملا تغییر کند

و خوب تفت بخورند و بعد اسفناج ها را اضافه می کنیم و بلافاصله کی نمک می پاشیم و حرارت را زیاد می کنیم.

مرحله ششم

به صورت مدوام تفت می دهیم تا اسفناج ها آب نیندازند و سبزی های معطر را نیز اضافه می کنیم

و خوب تفت می دهیم و آب گرم روی مواد می ریزیم و درب قابلمه را می گذاریم

و حرارت را بسیار ملایم می کنیم تا گوشت ها خوب مغز پخت شود.

مرحله هفتم

پس از اینکه حدودا ۱ ساعت ۳۰ دقیقه از پخت مواد گذشت، هویج را با پوست کن تمیز می کنیم و می شوییم

و روی تخته آشپزخانه به صورت نگینی خرد می کنیم و به غذا اضافه می کنیم.
همچنین تخم مرغ ها را نیز داخل کاسه ای می شکنیم.

مرحله هشتم

سپس با چنگال خوب هم می زنیم و به خورشت اضافه می کنیم تا خودش را داخل خورشت بگیرد (می توانید اضافه نکنید)

دیگر تامل می کنیم تا خورشت کاملا جابیافتد و موادش بپزد.در انتهای پخت خورشت که سبزیها پخته شده بودند.

مرحله نهم

گوشت ها نیز کاملا مغز پخت شده بودند اگز تمایل داشتید ۱ قاشق غذاخوری خوری
رب انار یا نصف قاشق غذاخوری رب نارنج می توانید به خورشت اضافه کنید.

خورشت اسپناساک که جاافتاد داخل کاسه ای می کشیم و با پلو یا نان سنگک نوش جان کنید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نه − هشت =

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا