طرز تهیه خورش اسپناساک
خورش اسپناساک یکی از انواع غذاهای سنتی و خوشمزه ایرانی است که با دستورهای متنوعی تهیه می شود.
این غذای خوشمزه که یکی از اصیل ترین خورش های استان مازندران است که با اسفناج تهیه می شود
و به همین دلیل یک غذای کاملا سالم و مقوی است.
مواد لازم
🔹گوشت گوسفندی۳۰۰ گرم
🔹اسفناج۱ کیلوگرم
🔹سبزیجات معطر۳۰۰ گرم
🔹سیر۳ حبه
🔹پیاز۲ عدد متوسط
🔹هویج۱ عدد
🔹تخم مرغ۳ عدد
🔹نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی
🔹زردچوبه و روغن به مقدار کافی
طرز تهیه خورش اسپناساک
طرز تهیه
مرحله اول
برای تهیه خورش اسپناساک مازندرانی ابتدا اسفناج ها را پاک می کنیم و داخل ظرفی می ریزیم
و تا سطح روی آن ها آب می ریزیم و کنار می گذاریم تا به مدت ۳۰ دقیقه خیس بخورند تا گل لای آن ها خارج شود.
مرحله دوم
بعد آبکش می کنیم و کنار می گذاریم تا آب اضافه آن ها خارج شود.
جعفری ،نعناع و تره را نیز پاک می کنیم و می شوییم و داخل آبکش می گذاریم تا آب اضافه آن ها خارج شود.
بعد اسفناج ها را روی تخته اشپزخانه قرار می دهیم و ریز خرد می کنیم.
مرحله سوم
گوشت گوسفندی را نیز روی تخته آشپزخانه قرار می دهیم و به صورت مکعب هایی در اندازه ۲ سانتیمتر خرد می کنیم.
سپس پیازها را به همراه سیرها پوست می گیریم و می شوییم و روی تخته آشپزخانه به صورت نگینی خرد می کنیم.
مرحله چهارم
قابلمه ای را روی حرارت قرار می دهیم و کمی روغن داخل آن می ریزیم
و پیازها را به همراه سیرهای خرد شده داخل آن می ریزیم و تفت می دهیم تا سبک شوند
و آنوقت گوشت های خرد شده را اضافه می کنیم.
مرحله پنجم
سپس مقداری زردچوبه و فلفل روی گوشت می پاشیم و مداوم تفت می دهیم تا رنگ گوشت کاملا تغییر کند
و خوب تفت بخورند و بعد اسفناج ها را اضافه می کنیم و بلافاصله کی نمک می پاشیم و حرارت را زیاد می کنیم.
مرحله ششم
به صورت مدوام تفت می دهیم تا اسفناج ها آب نیندازند و سبزی های معطر را نیز اضافه می کنیم
و خوب تفت می دهیم و آب گرم روی مواد می ریزیم و درب قابلمه را می گذاریم
و حرارت را بسیار ملایم می کنیم تا گوشت ها خوب مغز پخت شود.
مرحله هفتم
پس از اینکه حدودا ۱ ساعت ۳۰ دقیقه از پخت مواد گذشت، هویج را با پوست کن تمیز می کنیم و می شوییم
و روی تخته آشپزخانه به صورت نگینی خرد می کنیم و به غذا اضافه می کنیم.
همچنین تخم مرغ ها را نیز داخل کاسه ای می شکنیم.
مرحله هشتم
سپس با چنگال خوب هم می زنیم و به خورشت اضافه می کنیم تا خودش را داخل خورشت بگیرد (می توانید اضافه نکنید)
دیگر تامل می کنیم تا خورشت کاملا جابیافتد و موادش بپزد.در انتهای پخت خورشت که سبزیها پخته شده بودند.
مرحله نهم
گوشت ها نیز کاملا مغز پخت شده بودند اگز تمایل داشتید ۱ قاشق غذاخوری خوری
رب انار یا نصف قاشق غذاخوری رب نارنج می توانید به خورشت اضافه کنید.
خورشت اسپناساک که جاافتاد داخل کاسه ای می کشیم و با پلو یا نان سنگک نوش جان کنید.