طرز تهیه گولاچ
طرز تهیه گولاچ
شیرینی خاص و بسیار خوشمزهی سمنانی که کمتر میتوان آن را در قنادیها یافت و بیشتر در منازل قدیمیها درست میشود.
پختن آن کار چندان سختی نیست اما نیاز به دستان هنرمند بانویی دارد
که جزئیات پخت که به خوشمزهتر شدن غذا کمک میکند را رعایت کنند.
یکی از دلایلی که این شیرینی در قنادیها پخته و فروخته نمیشود این است
که خوردن آن در حالی که هنوز گرم است چندین برابر بیشتر خوشطعم و بو است
و ضمن آنکه این نوع شیرینی زود تازگی خود را از دست میدهد و اصطلاحاً بیات میشود.
البته این به معنی آن نیست که طعم خوبش به طور کلی از بین میرود اما بدیهی است
که تازه و گرم خوردن یک شیرینی یا نان محلی دلپذیرتر از آن نوع ماندهی آن است.
افرادی که دوست دارند یک وعدهی پخت گولاچ را بیشتر نگه دارند آن را در فریزر نگه میدارند.
با این روش تازگی آن حفظ میشود و میتوان آن را گرم کرد و خورد.
مواد لازم
🔹آرد
🔹زرچوبه
🔹شکر
🔹دارچین
طرز تهیه گولاچ
طرز تهیه
بسیاری از افراد خود آرد را خمیر میکنند و به سراغ مراحل بعدی پخت میروند.
بعضی هم برای سادهتر شدن کار خمیر آماده را از نانواییها تهیه میکنند.
در هر صورت کمی زردچوبه به خمیر اضافه میکنیم.
یک ساعت صبر میکنیم که _اصطلاحاً_ وربیاید.
سپس چانههای کوچک درست کرده و آن را پهن میکنیم.
اندازهی این شیرینی بستگی به سلیقهی شخص دارد اما نوع معمول آن چیزی به اندازه ی کف دست با انگشتان است.
خمیر را در روغن میریزیم و هر دو طرف آن را سرخ میکنیم.
سپس آن را در جایی میگذاریم که تا حد امکان روغنش گرفته شود.
مرحلهی بعد مخلوط کردن شکر و دارچین است.
و بعد این مخلوط را روی گولاچ سرخ شده میریزیم.
وقتی شکرهای مخلوط شده با دارچین خوشبو با همراهی گولاچ زیر دندان میرود لذت خوردن دو چندان میشود.