طرز تهیه خوراک میگو تند
طرز تهیه خوراک میگو تند
خوراک میگو از آن دسته غذاهای دریایی خوشمزه، کم کالری و پرفایده است
که اگر با روغن زیاد سرخ نشده یا همراه با آرد و تخم مرغ سوخاری نشود، وعده ای سالم و پرپروتئین است
و به شما کمک می کند تا هم لاغر شوید و هم فشارخونتان را پایین بیاورید.
مواد لازم
۵۰۰گرم میگو پاک شده
۴حبه سیر
۸ عدد پیازچه
½ فنجان آب مرغ
۱ عدد سس تای مهرام
اقاشق چای خوری ادویه تند میگو یا مرغ
۴قاشق چای خوری کره
طرز تهیه خوراک میگو تند
طرز تهیه
در کاسه کوچک میگو به همراه سیر خرد شده و و ادویه تند میگو یا مرغ به همراه مقداری نمک اضافه کنید. کره را درون ماهی تابه در دمای کم آب کرده
و میگو (میکس سیر و ادویه)را درون کره انداخته و به مدت ۱ دقیقه هر طرف آن را سرخ کنید.
میگو را درون بشقاب قرار دهید. آب مرغ، سس تای، پیازچه خرد شده را با یکدیگر میکس کرده و بگذارید
جوش بیاید سپس میگو را درون آن انداخته تا حسابی با این سس پخته شود اگرغلظت سس زیاد باشد می توانید مقداری آب به آن اضافه کنید.
خواص میگو
نیاسین نقش های بسیار متفاوتی در متابولیسم داشته که در کمبود آن سبب ضعف عضلانی، بی اشتهایی، سوءهاضمه و بثورات جلدی شده و کمبود شدید
آن منجر به پلاگر همراه با خشکی پوست و تیرگی آن و پوسته ریزی و همچنین اسهال و البته مشکلات روحی روانی می گردد.
و همچنین با مصرف ۱۲۰ گرم میگو، ۴/۷۰ درصد نیاز روزانه ویتامین B۱۲ و ۸/۱۰ درصد نیاز روزانه ویتامین B۶ تامین شده و از طرفی در هر ۱۱۰ گرم میگو ۲۰۰ میلی گرم کلسترول است
اما نسبت LDL (کلسترول بد) به HDL کلسترول خوب با مصرف میگو کاهش پیدا کرده
یکی از مشکلات ماهی ها متیل جیوه بوده که در آنها و به ویژه پوست شان ذخیره و جیوه حاصل از آلودگی هوا، توسط باران وارد رودخانه و دریا شده
و ماهی ها به واسطه خوردن جلبک ها و پلانکتون ها این ماده را دریافت کرده
و تقریبا تمام ماهی ها حاوی متیل جیوه بوده که می تواند منجر به بروز آسیب های عصبی به خصوص در کودکان گردد.
پژوهش های اخیر از فواید تغذیه ای مصرف ماهی در زنان باردار حکایت داشته و آن را بسیار پراهمیت تر از مساله میزان جیوه موجود در این ماهی ها دانسته
و قبل از این FDA در سال ۲۰۰۴ در اطلاعیه ای اعلام کرده بود
که زنان باردار و شیرده در طول هفته بیش از ۱۲ انس از غذاهای دریایی حاوی جیوه پایین مثل میگو و ماهی تن استفاده نمایند.
و از مصرف ماهی های با محتوای جیوه بالا مانند شمشیرماهی و کوسه ماهی پرهیز نمایند ولی حالا مصرف ماهی را بیشتر توصیه نمود است
و مساله جیوه را کم اهمیت تر دانسته و پوست کندن ماهی از محتوای جیوه کلی موجود در ماهی کاسته شده.
برای کاهش وزن افراد چاق، پایین آوردن کلسترول و جلوگیری از انواع سرطان، اغلب رژیم های کم چرب موثر واقع شده است.
وجود امگا ۳ فراوان در میگو سبب شده که عادت به مصرف هفتگی آن از بروز آلزایمر و اختلال حواس در دوران سالمندی جلوگیری نمایید
که در واقع، دریافت روزانه ۳۸۰ میلیگرم از این اسیدهای چرب، از بروز اختلال حواس و آلزایمر جلوگیری
کرده و با خوردن هفتهای ۲ الی ۳ بار میگو، این مقدار اسید چرب به بدن خواهد رسید.
میگو از منابع اسیدهای چربی از خانواده امگا ۳ بوده که دریافت آن به کنترل فشارخون کمک شایانی میکند.
البته این ماده غذایی در هنگام تهیه با حداقل روغن و نمک بایدطبخ گردد، که در این صورت به گزینهای مناسب برای کاهش سطح فشارخون تبدیل خواهد شد
کسانی که به دلایل مختلف گوشت قرمز را مصرف نمیکنند، بیش از دیگران در معرض ابتلا به کمخونی ناشی از فقر آهن قرار گرفته و از آنجا که با
خوردن صد گرم میگو، ۱۹ درصد از نیاز به این ماده مغذی تأمین شود، بهتر است در صورت نخوردن گوشت قرمز، میگو را در برنامه غذایی روزانهشان بگنجانند و این بیماری را به راحتی درمان کنند.
برای افرادی که رژیم غذایی دارند باید بدانند که میگوی سرخ یا سوخاری شده، میزان کالری دریافتی را افزایش داده در حالی که میتوان با بخارپز کردن
این منبع پروتئینی و زدن چاشنیای مانند آب لیموترش تازه به آن، وعده غذایی کمکالری داشته.
میگو با داشتن مقادیر بسیار خوبی از ویتامین B12 به کاهش سطح خونی هموسیستئین که یکی از عوامل خطر مهم بیماریهای قلبی عروقی بوده، که کمک شایانی به سالم زندگی کردن خواهد کرد.