طرز تهیه موساکا سبزیجات ؛ یک غذای مجلسی مدرن
طرز تهیه موساکا سبزیجات ؛ یک غذای مجلسی مدرن
نمیخواهیم بگوییم که دوره قرمه سبزی و باقله پلو سر آمده! نه!
این غذاهای خوشمزه سنتی هنوز هم عاشقان بسیاری دارند.
اما با وجود پرطرفدار بودن غذاهای ایرانی، مهمانیهای امروزی بدون غذاهای مدرن و متفاوت چیزی کم دارند.
حالا که انواع پنیر به سبد خرید ما اضافه شده و سفرهای هر ساله به گوشه و کنار دنیا ما را با طعمهای متفاوتی آشنا کرده است.
مواد لازم
بادمجان بزرگ دو عدد حلقه شده
نمک دریا
روغن زیتون بکر چهار قاشق غذاخوری
قارچ۱۰۰ گرم
سیر سه حبه
عدس یک فنجان
گوجه فرنگی خرد شده دو فنجان
آب دو فنجان
پودر آویشن یک قاشق چایخوری
فلفل سیاه
کره پاستوریزه دو قاشق غذاخوری
آرد دو قاشق غذاخوری
شیر دو فنجان
پودر پنیر سه چهارم فنجان
زرده تخم مرغ دو عدد
طرز تهیه موساکا سبزیجات ؛ یک غذای مجلسی مدرن
طرز تهیه
مرحله اول
موساکا غیرگیاهی را میتوان باترکیبی از مایه ماکارونی و سبزیجات آماده کرد.
اما در این رسپی ما گوشت را به این غذای یونانی اضافه نمیکنیم.
بادمجانها را بشویید و حلقهای خرد کنید.
دو طرف آنها نمک بپاشید و بادمجانها را روی یک آبکش پهن کنید.
بعد از ۱۰ دقیقه میتوانید آنها را با یک دستمال تمیز خشک کرده و سپس سرخ کنید.
برای این کار با برس مخصوص دوطرف بادمجانها روغن بمالید و کف تابه را هم چرب کنید.
بعد از سرخ شدن هر طرف از بادمجان، منتظر سرخ شدن طرف دیگر بمانید.
این کار احتمالا ۱۲ دقیقه طول خواهد کشید.
مرحله دوم
در یک تابه دیگر، دو قاشق روغن بریزید.
سپس قارچ خرد شده را در روغن بریزید و حرارت را کمی بالاتر ببرید.
پنج دقیقه بعد، سیر را هم اضافه کنید.
حالا عدس شسته شده، گوجه فرنگی و آب را اضافه کنید و در قابلمه را بگذارید.
حدود ۲۰ تا ۳۰ دقیقه بعد عدس خواهد پخت و سس موجود در قابلمه هم غلیظتر خواهد شد.
مرحله سوم
برای تهیه این غذا به سس بشامل هم نیاز داریم.
اما اینبار سس سفید فرانسوی را همراه با مقداری پنیر آماده میکنیم.
پس ابتدا در یک قابلمه کوچک کره را روی حرارت ملایم آب کنید.
سپس آرد را در تابه ریخته و تفت دهید.
بعد از حدود یک دقیقه شیر را اضافه کنید و مایه رو به شکلی هم بزنید که آرد گلوله نشود.
به هم زدن ادامه دهید و حدود پنج دقیقه بعد، نیمی از پنیر را اضافه کنید.
سس بشامل پنیری شما آماده است.
مرحله چهارم
زرده تخم مرغ را خوب بزنید و در سس بشامل بریزید و به هم زدن ادامه دهید.
کمی نمک و فلفل هم به این ترکیب اضافه کنید.
این ترکیب را روی حرارت قرار دهید تا برای پنج دقیقه گرم شده و غلیظتر شود.
مرحله پنجم
کف یک ظرف مناسب برای پخت را چرب کنید.
بادمجانها را کف ظرف بریزید.
یک لایه از سس بشامل و یک لایه از ترکیب گوجه فرنگی را روی آن بریزید.
دوباره این کار را تکرار کنید و در آخر یک لایه بادمجان روی مواد بچینید و رویش سس بشامل و باقی مانده پنیر پارمسان را بریزید.
در صورت تمایل یک لایه پنیر موزارلا رنده شده را هم روی موساکا بریزید.
ظرف را برای ۳۰ دقیقه در فر که از قبل با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد گرم شده قرار دهید.
موساکای شما نیم ساعت بعد از وارد شدن به فر، آماده خواهد بود.
موساکایی که با بادمجان آماده کردیم، یک غذای ایدهآل برای گیاهخواران است.
اما اگر هم عاشق بادمجان هستید و هم طعم گوشت را دوست دارید، موساکا گوشت و بادمجان را امتحان کنید.