طرز تهیه عدسی
عدسی غذای راحتی است و شما میتوانید به عنوان صبحانه، ناهار و شام میل کنید
و این غذا به خاطر وجود عدس در آن سرشار از پروتئین، آهن و سایر مواد مغذی و ویتامینهاست.
مواد لازم
عدس ۲ پیمانه
سیبزمینی یک عدد
نمک و فلفل و زرد چوبه به مقدار لازم
روغن یک قاشق غذا خوری
رب ۲ قاشق غذاخوری
پیاز یک عدد
سیر یک یا دو حبه
طرز تهیه عدسی
طرز تهیه
مرحله اول
برای تهیه خوراک عدسی، ابتدا عدس را بشویید و همراه با چند لیوان آب به مدت ۲ ساعت آن را خیس کنید.
مرحله دوم
پیاز و سیر را خرد کنید و با روغن تفت دهید تا سبک شود. (اگر دوست ندارید پیاز زیر دندان بیاید
میتوانید آن را رنده کنید)؛ سپس زردچوبه، نمک و فلفل را اضافه کنید و هم بزنید.
مرحله سوم
سیبزمینی نگینی را به آن اضافه کنید و کمی تفت دهید.
سپس رب را اضافه کرده و تا زمانی که بوی خامی رب از بین برود تفت دهید.
مرحله چهارم
سپس عدس را داخل قابلمه بریزید و کمی هم بزنید و بگذارید تا کاملا بپزد!
(اگر میخواهید سیبزمینی نریزید، میتوانید به جای آن از یک قاشق آرد استفاده کنید.)
در صورت تمایل میتوانید از مقداری قارچ خرد شده نیز استفاده کنید؛
هنگام سرو میتوانید از آبلیمو و روغن زیتون استفاده کنید و در صورت تمایل به غذاهای تند، فلفل بیشتری به آن اضافه کنید.
نکات
عدس را چه برای عدسی و چه برای عدس پلو، اگر ۲۴ ساعت قبل از پختن آن با مقداری آب خیس کنید
در موقع پخته شدن عدس رنگ آن تیره نمیشود و نفخ آن نیز گرفته میشود.
اگر عدسی بسیار شور شد میتوانید به آن سیبزمینی اضافه کنید.
هرگز به عدسی گوشت اضافه نکنید زیرا عدسی خوراکی است که بدون گوشت تهیه میشود.
اگر هنگام طبخ عدسی آب آن به اتمام رسید حتما به آن آب جوش اضافه کنید.
میتوانید به عدسی آبلیمو نیز و زیره اضافه کنید.
میتوانید سیبزمینیها را بپزید و بعد خرد کنید
یا سیبزمینیها را به صورت خام خرد کرده و داخل موادتان بریزید تا بپزند.
حتی میتوانید سیبزمینیهای پخته شده را له کرده و بعد به موادتان اضافه کنید تا عدسی شما لعاب خوبی داشته باشد.
اگر عدسهای شما دیرپز هستند آنها را یا از چند ساعت قبل خیس کرده یا در زودپز نیمپز کنید.
شما میتوانید کمی قارچ را خرد کرده و به عدسی اضافه کنید و اجازه دهید کمی با هم بپزند تا عدسی شما خوشمزهتر شود.
کمی گوشت چرخکرده، پیاز، رب و کمی ادویه را با هم تفت داده و به عدسی خود اضافه کنید
تا طعم لذیذتری پیدا کند و روی عدسی خود را هم با این مواد میتوانید تزئین کنید.
از آب گوشت، قلم یا گوشت ریش شده هم میتوانید استفاده کنید.
در انتها وقتی عدسی را سرو کردید و میخواهید میل کنید آبلیموی تازه یا آبغوره به آن اضافه کنید تا خوشمزهتر شود.
البته اینکه با کدام عدسیتان را میل کنید به ذائقه شما بستگی دارد.
روی عدسیتان را حتی با کمی کشک، خامه یا ماست هم میتوانید تزئین کنید.
فقط اجازه دهید تا عدسیتان سرد شود و رویه خود را بگیرد تا تزئینتان خراب نشود.